Καταργείται ο Δημοτικός Φόρος!

Καταργείται ο Δημοτικός Φόρος!

Καταργείται ο Δημοτικός Φόρος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1857 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται ενδεχομένως και σήμερα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται αυτοδιοικητικοί και επιχειρηματίες αφού εντός των ημερών (πιθανόν και σήμερα) αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει την τύχη του δημοτικού φόρου.

Σύμφωνα με έντονες φημολογίες των τελευταίων ημερών, η ζυγαριά έχει γείρει προς την κατάργηση του δημοτικού φόρου, αν και κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί αρμοδίως.

Τις πληροφορίες αυτές ενίσχυσε με τη δήλωση του χθες το απόγευμα στη διάρκεια της έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων μέσα απο το άναμμα του δέντρου στην πλατεία δημαρχείου, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φωτης Χατζηδιάκος, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε την κατάργηση του Δημοτικού Φόρου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Επι του θέματος αναμένονται ανακοινώσεις σήμερα, ενώ είναι προγραμματισμένη και συνέντευξη τύπου του προέδρου του Επιμελητήριου κ. Γιάννη Πάππου.


Φημολογείται πάντως εντόνως, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει ως αντισυνταγματικό τον ΔΗΦΟΔΩ, γεγονός που θα προκαλέσει αντικρουόμενα αισθήματα σε τοπικό επίπεδο.

Μια τέτοια απόφαση αναμένεται να γίνει δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους επιχειρηματίες του νομού, οι οποίοι στο σύνολό τους ζητούν επιτακτικά την κατάργηση του δημοτικού φόρου, θεωρώντας ότι η ύπαρξη του επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Από την άλλη, οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης απεύχονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για ευνόητους λόγους.
“Απειλούν” μάλιστα, ότι εφόσον καταργηθεί ο δημοτικός φόρος θα προχωρήσουν αμέσως σε αύξηση των δημοτικών τελών, ειδικά για τις επιχειρήσεις, γεγονός που αν συμβεί θα επιφέρει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων, αφού θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών.

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.) καθώς η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία, ως γνωστόν, είχε αναβληθεί, αναμένεται από μέρα σε μέρα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμενόταν από τους αρμοδίους ότι επρόκειτο να εκδοθεί ακόμη από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, δηλαδή ακόμη και την εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση που εξέδωσε το 7ο Τμήμα του ΣτΕ η οποία δικαίωνε μεγάλες Εταιρείες που είχαν προσφύγει κατά της επιβολής του δημοτικού φόρου, αυτό αποτέλεσε, στην ουσία, το πρώτο δυνατό “χτύπημα” κατά του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. Η οριστική απόφαση που θα κρίνει και την τύχη του επρόκειτο να ληφθεί από την Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας στη συνεδρίασή της που είχε καθοριστεί στις 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, στη συνεδρίαση εκείνη, παρ’ όλο που η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε πάρει αποφάσεις για τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονταν στο πινάκιο, ανέβαλε αυτό του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνέλθει και θα εκδώσει απόφαση εντός των ημερών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, από τους περισσότερους, θεωρείται ότι η απόφαση αυτή θα κρίνει και αν ο φόρος θα συνεχίσει να επιβάλλεται από τους ΟΤΑ της Δωδεκανήσου ή θα οδεύσει…προς κατάργηση, σε μία περίοδο που και ο εμπορικός κόσμος δηλώνει υπέρ της κατάργησής του αλλά και η τρόικα την αξιώνει, συμπεριλαμβάνοντάς τον στη γνωστή λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων.

Διαβάστε ακόμη

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής