Μάχη μέχρι θανάτου με δύο αρσενικά ελάφια στη Ρόδο

Μάχη μέχρι θανάτου με δύο αρσενικά ελάφια στη Ρόδο

Μάχη μέχρι θανάτου με δύο αρσενικά ελάφια στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3768 ΦΟΡΕΣ

Μπέρδεψαν τα κέρατά τους και το ένα ξεψύχησε τραυματισμένο και αβοήθητο

Σωτήρια ήταν σήμερα το πρωί η επέμβαση του ειδικά εκπαιδευμένου στελέχους του Δασαρχείου της Ρόδου κ. Σταμάτη Χουρδάκη, στην διάσωση ενός αρσενικού ελαφιού τα κέρατα του οποίου είχαν μπλέξει με άλλου αρσενικού ελαφιού, μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν μεταξύ τους.

Το δεύτερο ελάφι είχε σκοτωθεί αλλά τα κέρατά τους είχαν μπλεχτεί μεταξύ τους και δεν μπορούσε να διαφύγει. Το αποτέλεσμα ήταν να σέρνει το σκοτωμένο ελάφι μαζί του, σε δασική περιοχή και σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν θέμα χρόνου να πεθάνει και αυτό.

Ο εντοπισμός των δύο μπλεγμένων ζώων έγινε από τους κυνηγούς Βεϊσάκη Νίκο και Χρηστάκη Παντελή σήμερα νωρίς το πρωί σε δασική περιοχή των Καλυθιών.Μάχη μέχρι θανάτου με δύο αρσενικά ελάφια στη Ρόδο

Αμέσως ειδοποίησαν το Δασαρχείο Ρόδου και το ειδικά εκπαιδευμένο σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις κ. Σταμάτη Χουρδάκη, ο οποίος και έσπευσε επιτόπου μαζί με στελέχη της ομάδας ΕΟΠΚ του κ, Ντίνου Μαντικού.

Χρησιμοποιήθηκε το ειδικό δίχτυ ακινητοποίησης αγρίων ζώων που διαθέτει το δασαρχείο Ρόδου και αφού εγκλωβίστηκε το ελάφι με ασφάλεια έγινε η κοπή των κεράτων του νεκρού ζώου και το ζωντανό αρσενικό απελευθερώθηκε και πάλι στη φύση.
Όπως εξήγησε μιλώντας σήμερα στη "Ροδιακή" ο κ. Σταμάτης Χουρδάκης, τέτοιου είδους περιστατικά ανάμεσα στα αρσενικά ελάφια αυτή την εποχή (που είναι εποχή αναπαραγωγής) είναι πάρα πολύ συχνά.

Εκτιμάται ότι το ένα από τα δύο ελάφια τραυμάτισε σοβαρά το δεύτερο μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν αλλά στο τελικό χτύπημα έμπλεξαν τα κέρατά τους με αποτέλεσμα να μείνει και το δεύτερο εγκλωβισμένο στα κέρατα του τραυματισμένου.
Για τον λόγο αυτό καλούνται οι κυνηγοί της Ρόδου, οι αγρότες και οι πολίτες να ειδοποιούν αμέσως το δασαρχείο της Ρόδου όταν αντιληφθούν παρόμοια περιστατικά έτσι ώστε να γίνει γρήγορα η διαδικασία διάσωσης των ζώων αυτών.
Μάχη μέχρι θανάτου με δύο αρσενικά ελάφια στη Ρόδο

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!