“Μύρισαν” Χριστούγεννα στην πλατεία δημαρχείου (βίντεο)

“Μύρισαν” Χριστούγεννα στην πλατεία δημαρχείου (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2154 ΦΟΡΕΣ

“Μύρισαν” Χριστούγεννα  στην πλατεία δημαρχείουΠαρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή λίγο μετά τις έξι το απόγευμα η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη της Ρόδου με σύνθημα «Χριστούγεννα στη Ρόδο», με ένα φυσικό δένδρο να κοσμεί την πλατεία δημαρχείου.

Σε μια πολύ όμορφη γιορτή, άναψαν τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, με τη φιλαρμονική του ΔΟΠΑΡ να ανοίγει το πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια, το λόγο είχαν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου αλλά και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αΐβάζης. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον κόσμο η φάτνη που βρίσκεται έξω από το κινηματοθέατρο «Ρόδον», η οποία ξαναστήθηκε εκεί μετά από δέκα χρόνια, «ξυπνώντας» τις μνήμες των μεγαλύτερων, ενθουσιάζοντας παράλληλα μικρούς και μεγάλους.

Τα γνωστά καραμελόσπιτα τοποθετήθηκαν και φέτος στην πλατεία δημαρχείου, ενώ διαθέτουν ζεστά ροφήματα, λουκουμάδες, κρέπες, ζαχαρωτά κ.α., ο αληθινός Άγιος Βασίλης βρίσκεται στο έλκηθρο του περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν, το καρουζέλ, το τρενάκι αλλά και το παγοδρόμιο έχουν ήδη μπει σε λειτουργία προκειμένου να τα απολαύσουν οι εκατοντάδες Ροδίτες που θα επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, και αμέσως μόλις άναψε το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας δημαρχείου, ακολούθησαν μαθήματα χορού από τον Σύλλογο Φίλων Χορού αλλά και όμορφα μουσικά ακούσματα από το ροδίτικο συγκρότημα Elaborate Ruse κρατώντας με τον τρόπο αυτό συντροφιά στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που απόλαυσαν το Κυριακάτικο απόγευμα στην πλατεία δημαρχείου. Όπως κάθε χρόνο, τα πυροτεχνήματα σηματοδότησαν την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με σχετική συνέντευξη τύπου των αρμοδίων του ΔΟΠΑΡ.

Το μήνυμα του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου
«Λιτά, οικολογικά, παραδοσιακά. Έτσι στολίστηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου. Κλασσικά τα χριστουγεννιάτικα δένδρα και τα παραδοσιακά καραβάκια. Για φέτος πορευόμαστε με όσα έχουμε και με όσα μπορούμε…

Το φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο από τη φύση της Ρόδου έχει την τιμητική του. Το πρώτο του στόλισμα στην τελευταία του παρουσία. Αναγκαστικά έπρεπε να κοπεί, φυσικά όχι για να στολιστεί, αλλά γιατί εμπόδιζε. Και φυσικά με την άδεια της Δασικής Υπηρεσίας στολίζει σήμερα την πλατεία Δημαρχείου. Το καραβάκι μέρος της παράδοσης μας νοηματοδοτεί τη δύναμη και την αξία της θάλασσας για μας τους νησιώτες.

Ας έχουμε αισιοδοξία και ελπίδα. Θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Με γνώση και αυτοσυγκέντρωση. Με πίστη και αυτοπεποίθηση. Όλοι μαζί ενωμένοι ας παλέψουμε ενάντια στην μοναξιά και στην ανέχεια. Ας μοιραστούμε τα συναισθήματά μας και τις εμπειρίες μας με τους συνανθρώπους μας. Να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας. Ελπίδα στους νέους μας. Συμπόνοια στους ανήμπορους. Βοήθεια και αγάπη.

Όλα αυτά είναι μέρος του πολιτισμού και της παράδοσης μας. Όλα αυτά συμπυκνώνουν τις αξίες και τις αρχές μας μέσα από τις οποίες θα πραγματώσουμε τους στόχους μας και θα επιτύχουμε τις λύσεις. Ας υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με χαρά και δημιουργία. Και ας ευχηθούμε σ’ όλους ψυχική δύναμη και υγεία».


Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»