Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 339 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 1954
Αριθ. Φύλλου 1095


ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΙΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.
Δι’ αποφάσεως του κ. υπουργού της Εργασίας, συνεκροτήθη εις Ρόδον Επιτροπή εκ των κ.κ. Προϊσταμένου του Τμήματος Εργασίας και Γενικής Διοικήσεως Δωδεκανήσου, Ειρηνοδίκου Ρόδου και του διευθυντού του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ρόδου.
Η εν λόγω επιτροπή θα προβή εις την διανομήν, κατά τας εορτάς των Χριστουγέννων, του ποσού των 40.000 δραχ. το οποίον ετέθη εις την διάθεσίν των και το οποίον θα διαθέση εις τους ανέργους τους μη λαμβάνοντας επίδομα από το ΙΚΑ. Διευκρινίζεται σχετικώς ότι το ποσόν τούτον των 40.000 δραχμών θα διανεμηθή εις ανέργους της πόλεως Ρόδου και των περιχώρων.

ΣΦΟΔΡΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ ΕΙΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ ΕΣΗΜΕΙΩΘΗ ΠΤΩΣΙΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
Από των πρώτων πρωινών ωρών της χθες ενέσκηψε εις την Ρόδον και καθ’ άπασαν την Δωδεκάνησον, σφοδρά κακοκαιρία.
Από 24ώρου ήδη πίπτουν ραγδαία βροχαί εις όλας τας νήσους, ενώ παραλλήλως επικρατεί σφοδρά θαλασσοταραχή. Το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου απηγόρευσεν τους πλόας των μικρών σκαφών δια λόγους ασφαλείας. Εξ άλλου χθες την πρωίαν κατά την διάρκειαν καταιγίδας εσημειώθη πτώσεις κεραυνού εις το χωρίον Κοσκινού επί μιας οικίας.
Εν τη ως άνω οικία παραμένουν αι οικογένειαι του Αντωνίου Φλακκιού και Γεωργίου Φωταρά, οι οποίοι ευτυχώς δεν έπαθον τίποτε δοκιμάσασαι μόνον τον εκ της βροντής τρόμον.
Αφ’ ετέρου σφοδρά κακοκαιρία επικρατεί και εις ολόκληρον την Ελλάδα, εις τα ορεινά της οποίας πίπτουν χιόνες.

ΕΥΕΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Από της προσεχούς Δευτέρας υπό μαθητών και μαθητριών των σχολείων Μ. Εκαπιδεύσεως θα αρχίση η συγκέντρωσις δι’ εισφορών διαφόρων ειδών τα οποία θα διανεμηθούν κατά τας εορτάς των Χριστουγέννων εις τα Ορφανοτροφεία Αρρένων και Θηλέων, εις το Πρεβεντόριον, τα Γηροκομεία και το Σανατόριον Ρόδου.

Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΑΜΩΝΟΣ
Προχθές την εσπέραν συνήλθεν υπό την προεδρείαν της Α.Σ. του Μητροπολίτου Ρόδου κ. Σπυρίδωνος, το Διοικητικόν Συμβούλιον της Γεωργικής Σχολής Καλαμώνος και έλαβε διαφόρους αποφάσεις επί θεμάτων σχετικών με την λειτουργίαν της Σχολής.

ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΙΑΣ
Τα τέλη υπέρ του Δημοσίου επί των χορηγουμένων αδειών σπογγαλιείας δια την σπογγαλιευτικήν περίοδον 1955 καθωρίσθησαν ως εξής:
Δια την σπογγαλιείαν η οποία διενεργείται εις βάθος 16 οργυιών εις 100 δραχμάς. Δια την διενεργουμένην σπογγαλιείαν εις βάθος 25 οργυιών εις 150 δραχμάς και δια την άνω των 25 οργιών εις 250 δραχμάς. Η εισφορά δια έκαστον ναυτολογούμενον δύτην ωρίσθη εις 500 δραχμάς.

ΤΑ ΟΡΦΑΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Ανεκοινώθη εκ του υπουργείου Προνοίας ότι κατά τον μήνα Νοέμβριον, διετέθη πίστωσις εκ 3.286.000 δραχμών δια την χορήγησιν ορφανικών επιδομάτων εις 42.000 ορφανά παιδιά ολοκλήρου της χώρας.

ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Η διεύθυνσις Υγιεινής εφιστά την προσοχήν του κοινού επί των δηλητηριωδών μανιταριών, και υποδεικνύει τον τρόπον αναγνωρίσεώς των.
Τα μανιτάρια γνωρίζονται από το ζωηρόν χρώμα των, την γλοιώδη επιφάνειάν των, από την μελάνωσιν υπ’ αυτών αντικειμένων εξ αργύρου, καθώς και από το ότι το άλας τοποθετούμενον επ’ αυτών λαμβάνει κίτρινον χρωματισμόν.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B