Σύριγγες ναρκωτικών στην αυλή δημοτικού σχολείου

Σύριγγες ναρκωτικών στην αυλή δημοτικού σχολείου

Σύριγγες ναρκωτικών στην αυλή δημοτικού σχολείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1767 ΦΟΡΕΣ

Την επέμβαση των αρμοδίων ζητά η Ένωση Γονέων

Χρησιμοποιημένες σύριγγες καθώς και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν από παιδιά μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Ρόδου!

Αυτό καταγγέλλεται από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Ρόδου, ο οποίος και ζητά να ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, άμεσα μέτρα προστασίας των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την επιστολή το περιστατικό σημειώθηκε στο χώρο του σχολείου το προηγούμενο διάστημα και η σύριγγα καθώς και τα σύνεργα χρήσης ουσιών τα βρήκε ένα μικρό παιδί!
Οι γονείς καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει φύλακας αλλά ούτε και καθαρίστριες μόνιμες στο σχολείο με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι «ξέφραγο αμπέλι» για τον όποιο θελήσει να μπει μέσα ακόμη και τις ώρες που το σχολείο δεν λειτουργεί.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Ένωση Γονέων Ρόδου, η οποία συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου.
Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει τα εξής:
«Αποφασίσαμε να συντάξουμε αυτήν την επιστολή, θέλοντας να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στον αύλειο χώρο του σχολείου και η οποία θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά μας.

Όπως γνωρίζετε το σχολείο μας, όπως και τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας, δεν διαθέτουν φύλακα κατά τις ώρες μη λειτουργίας τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε να έχει τη δυνατότητα να εισέλθει στον προαύλιο χώρο και βέβαια να κάνει οτιδήποτε θελήσει. Πριν από μερικές ημέρες, σημειώθηκε ένα περιστατικό που μας θορύβησε όλους και το οποίο επιβεβαιώνει την ανησυχία μας, αλλά και την ανάγκη για την λήψη άμεσων μέτρων.
Στην αυλή του σχολείου παιδιά βρήκαν σύριγγα και άλλα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνται από εξαρτημένα άτομα.
Ευτυχώς άμεση ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ωστόσο το γεγονός αυτό, δημιουργεί εύλογα έντονη ανησυχία σε εμάς τους γονείς για το ποιοι εισέρχονται και τι κάνουν στο χώρο του σχολείου τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά μας στο σχολικό τους περιβάλλον!

Σημειωτέον ότι στο σχολείο μας όπως και σε άλλα σχολεία του δήμου μας δεν υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες οι οποίες να απασχολούνται επί οκταώρου βάσεως στα σχολεία για την καθαριότητα του αιθουσών και του αύλειου χώρου αλλά υπάρχουν καθαρίστριες με σύμβαση ορισμένου χρόνου οι οποίες εργάζονται με πενιχρούς μισθούς και για κάποιες ώρες τα απογεύματα και καθαρίζουν μόνο τις αίθουσες του σχολείου και τα γραφεία των διδασκόντων.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω αλλά και τις ηλικίες των παιδιών καθώς πρόκειται για δημοτικό σχολείο αντιλαμβάνεται κανείς πόσο άμεση και επιτακτική είναι ανάγκη προστασίας τους!

Για τους λόγους αυτούς απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, η οποία και θα επιτευχθεί μόνο με την φύλαξη του σχολικού κτιρίου και με την τοποθέτηση μονίμων καθαριστριών για να μπορούν έστω τις πρωινές ώρες να ελέγχουν τους χώρους και να απομακρύνουν αντικείμενα τα οποία θεωρούνται και είναι επικίνδυνα για την υγεία και την ακεραιότητα των μικρών μαθητών».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου