Δεκάδες παράνομοι μετανάστες στα νησιά

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες στα νησιά

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες στα νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Δεκάδες ήταν και πάλι οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν στα νησιά μας.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι συνελήφθησαν στην πόλη της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας 19 υπήκοοι Κονγκό (10 άνδρες και 6 γυναίκες που συνόδευαν 3 παιδιά), 2 υπήκοοι Αιτής (1 άνδρας και 1 γυναίκα) και 1 άνδρας υπήκοος Συρίας για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Αλλά και χθες άλλα 13 άτομα εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή «ΛΑΜΠΗ» της Κω, από στρατιωτικό φυλάκιο.
Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω, οι οποίοι συνέλαβαν τους μετανάστες, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, αφέθηκαν ελεύθεροι έξι (06) εκ των συλληφθέντων, λόγω ανηλικότητας, ενώ κατασχέθηκε το πολυεστερικό σκάφος που τους μετέφερε.

Επίσης στο Καστελλόριζο χθες και προχθές συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης 17 υπήκοοι Συρίας (9 άνδρες και 3 γυναίκες που συνόδευαν 5 παιδιά) κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ χθες το πρωί στην Σύμη αστυνομικοί του νησιού εντόπισαν 6 άνδρες υπήκοοι Συρίας που συνόδευαν 2 παιδιά, 3 άνδρες υπήκοοι Σομαλίας, 2 άνδρες υπήκοοι Αφγανιστάν και 1 άνδρας υπήκοος Δομινικανής Δημοκρατίας. Όλοι οι αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας