Εργαστήρι ναρκωτικών στην Πυλώνα

Εργαστήρι ναρκωτικών στην Πυλώνα

Εργαστήρι ναρκωτικών στην Πυλώνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2265 ΦΟΡΕΣ

Στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον επόμενο μήνα η δίκη

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσουν τον επόμενο μήνα δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι μαζί με άλλα τέσσερα άτομα είχαν συλληφθεί το καλοκαίρι του 2011 κατηγορούμενοι ότι, είχαν στήσει εργαστήρι νόθευσης και τυποποίησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης στο χωριό Πυλώνα της Ρόδου, ενώ στην κατοχή τους κατά τη σύλληψή τους είχαν εντοπιστεί συνολικά ένα κιλό ηρωίνη και 8 κιλά χασίς!

Πρόκειται για τον 25χρονο Αλβανό RAMUSHAJ LINTOR και τον 26χρονο συμπατριώτη του JENTIR XHAFAJ οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2012 για την υπόθεση αυτή, είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο πρώτος σε ισόβια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ και ο δεύτερος ισόβια κάθειρξη, 5 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 51.000 ευρώ!

Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους τους δύο αλλοδαπούς για αγορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια ιδιαιτέρως μεγάλης ποσότητας, πώληση και νοθείας ηρωίνης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ιδιαιτέρως μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 15 Ιανουαρίου 2015.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν 22χρονος Έλληνας και 30χρονος Αλβανός οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, καθώς και 26χρονος κάτοικος Ρόδου στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί και πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στις 20 Ιουνίου 2011 το μεσημέρι και με απόλυτη επιτυχία, αφού τελικά συνελήφθησαν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, ενώ για πρώτη ίσως φορά, εντοπίστηκε και το εργαστήριο όπου γίνονταν η διαδικασία νόθευσης των ναρκωτικών!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες των αστυνομικών δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Ρόδο.

Τα στοιχεία της πληροφορίας αξιοποιήθηκαν από το έμπειρο προσωπικό της Δίωξης, και τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι έστησαν «καρτέρι» στους δύο ημεδαπούς τους οποίους και εντόπισαν να επιβαίνουν στο αυτοκίνητο του 22χρονου και να επιστρέφουν από την Πυλώνα όπου είχαν πραγματοποιήσει αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Όμως η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν ο 22χρονος έβγαινε από το σπίτι του 26χρονου!

Σε έρευνα που ακολούθησε της σύλληψης των δύο ανδρών στο σπίτι του τελευταίου βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 43 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ!

Όμως η επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης συνεχίστηκε με την αναζήτηση του αυτοκινήτου που, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, και το οποίο τελικά εντοπίστηκε στις 10 το βράδυ στη Γέφυρα του Γαδουρά.

Σε αυτό επέβαιναν οι δύο Αλβανοί με οδηγό τον 25χρονο – ο οποίος θεωρείται και ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης- και συνεπιβάτη τον 26χρονο.

Οι δύο άνδρες είχαν στη κατοχή τους σημαντικά ποσά και συγκεκριμένα, 2.210 ευρώ ο πρώτος και 1.720 ευρώ ο δεύτερος.

Μετά τη σύλληψη και των αλλοδαπών οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι που είχε ενοικιάσει στην Πυλώνα ο 26χρονος Αλβανός όπου και είχε εγκαταστήσει το «εργαστήριο» του ο 25χρονος συμπατριώτης του, με σκοπό να νοθεύει και να τυποποιεί την ηρωίνη!

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν όλα τα απαραίτητα «σύνεργα» που χρησιμοποιούνταν αλλά και σημαντικές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν:
- 9 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν 8.236 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης
- 21 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν 1.029 γραμ. ηρωίνης
- Εξοπλισμός εργαστηρίου αποτελούμενος από δύο αυτοσχέδιες πρέσες, δύο ηλεκτρικούς αναδευτήρες, τρεις μονωτικές ταινίες, ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε υγρό νόθευσης ηρωίνης και διάφορα σύνεργα (καλούπια, κόσκινα κ.α.)
- Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
- Ένα φύλλο χαρτιού όπου αναγράφονται ιδιοχείρως διάφορα ονόματα υπηκόων Αλβανίας με αντίστοιχες ποσότητες ναρκωτικών που αναλογούν στον καθένα.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο