Σε 4 μήνες θα μεταφερθούν στο παλιό νοσοκομείο οι υπηρεσίες

Σε 4 μήνες θα μεταφερθούν στο  παλιό νοσοκομείο οι υπηρεσίες

Σε 4 μήνες θα μεταφερθούν στο παλιό νοσοκομείο οι υπηρεσίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2750 ΦΟΡΕΣ

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΚΤΕΛ

Περίπου τέσσερις μήνες θα χρειαστεί για να μεταφερθούν οι τεχνικές και οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Ρόδου στους χώρους του παλιού νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή επισκευάζονται.

Χτες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους εργολάβους που ανέλαβαν το έργο επισκέφθηκαν τους χώρους και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.
Από την επίσκεψη  στο παλιό νοσοκομείο
Από την επίσκεψη στο παλιό νοσοκομείο

Λίγο αργότερα ο δήμαρχος με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Με αφορμή τη συνάντηση με τον κ. Βορίδη και το διοικητή της ΥΠΕ για το θέμα των χρήσεων του παλιού νοσοκομείου και επειδή την Παρασκευή θα ενημερώσω τους επικεφαλής των παρατάξεων για το τι διημείφθη, πήγαμε επιτόπου με τους δύο αντιδημάρχους τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας τον κ. Κακούλη και τον κ. Κωνσταντίνου και τους εργολάβους που εκτελούν το συγκεκριμένο έργο για να δούμε σε ποια φάση βρίσκεται.
Από τη συνάντηση χθες στο λιμάνι
Από τη συνάντηση χθες στο λιμάνι

Είμαι ικανοποιημένος από τις εργασίες που έχουν γίνει, ωστόσο θα χρειαστεί σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις ένα τετράμηνο για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ώστε να μεταστεγαστούν εκεί οι τεχνικές υπηρεσίες και οι οικονομικές.
Υπάρχει μία εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή σχετικά με την πληρωμή των εργολάβων, είχε μπλοκαριστεί από τις οφειλές των ΔΕΚΟ το ΑΦΜ του δήμου και εκκρεμούσε η έγκριση του εντάλματος από τον επίτροπο, μίλησα μαζί του όμως και με διαβεβαίωσε ότι θα το δει κατά προτεραιότητα.

Οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου και συγκεκριμένα το ιστορικό κτίριο η είσοδος και οι θάλαμοι νοσηλείας έως την εκκλησία, εκείνο το τετράγωνο έχει σχεδιαστεί για να παραχωρηθεί από το υπουργείο υγείας στο δικαιοσύνης για τη μεταστέγαση μέρους των δικαστικών υπηρεσιών.

Η νέα πτέρυγα παραμένει για τις υπηρεσίες του δήμου, μπροστά εκείνο που χρησιμοποιεί τώρα η 2η ΥΠΕ θα το κρατήσει. Είναι 900 τ.μ. το ένα κτίριο και δίπλα το άλλο 180 τ.μ.
Μένει ένα κτιριακό συγκρότημα η παλιά μαιευτική τριώροφο μαζί με το χώρο που στεγάζεται ο ΟΚΑΝΑ. Συνολικά 2.255 τ.μ. Η πρόταση του δημάρχου στο δ.σ. είναι πρώτα να επισκευαστεί και να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες όλων των ταμείων των υγειονομικών υπηρεσιών που είναι διάσπαρτα στην πόλη και πληρώνουν ενοίκια.
Θα έλεγα όλων των υγειονομικών πλήν ΙΚΑ, γιατί έχει το δικό του κτίριο στην πλατεία Φώκιαλη. Αν καθαιρεθεί ο τελευταίος όροφος είναι επαρκέστατος στατικά».

Επίσκεψη στο λιμάνι
Χτες ο δήμαρχος πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη σε χώρους του λιμανιού της Ρόδου, με αφορμή το ξεκίνημα σε λίγες μέρες της εργολαβίας για την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων. Επίσης στο πλαίσιο των αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν εκεί, εξετάζεται και η μεταφορά του κεντρικού σταθμού της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε για τα θέματα αυτά τα εξής:
«Ξεκινά άμεσα εντός των ημερών εργολαβία για τη δημιουργία των χερσαίων εγκαταστάσεων έκτασης 400 μέτρων. Άμεσα θα γίνουν και οι ασφαλτοστρώσεις στους ακάλυπτους χώρους εκεί που λιμνάζουν τα νερά.

Επίσης υπάρχει ένα πρόπλασμα σκέψης από το ΚΤΕΛ και από το ΡΟΔΑ να δούμε εκεί που προβλέπεται να γίνει ένας χώρος στάθμευσης 1500 αυτοκινήτων να μπορεί να συνδυαστεί η μεταφορά του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ και ΡΟΔΑ.
Το ΚΤΕΛ να φεύγει προς τα έξω από την περιμετρική και το ΡΟΔΑ να έρχεται με τη νέα μελέτη εκτός πόλης και να αποσυμφορήσουμε την κυκλοφορία».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου