Τον κατηγορεί για εκβίαση, απάτη και συκοφαντική δυσφήμηση

Τον κατηγορεί για εκβίαση, απάτη  και συκοφαντική δυσφήμηση

Τον κατηγορεί για εκβίαση, απάτη και συκοφαντική δυσφήμηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1905 ΦΟΡΕΣ

Κατέθεσε μήνυση γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου

Στην δικαιοσύνη προσέφυγε επιχειρηματίας μεγάλης επιχείρησης στον τομέα τροφίμων της περιοχής μας, κατά 65χρονου υπευθύνου οργανωτικής εταιρείας ο οποίος του ζητά να του καταβάλλει χρήματα που ήδη του έχει εξοφλήσει!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρόδιος επιχειρηματίας κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου διά του δικηγόρου του κ. Γιάννη Ρωμαίου μήνυση κατά του 65χρονου για τα αδικήματα της εκβίασης, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της απάτης, της συκοφαντικής δυσφήμησης ανωνύμου εταιρείας, παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, ψευδούς καταμήνυσης και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην μήνυση όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο και συμφώνησαν προφορικά να συνεργαστούν ώστε ο τελευταίος να αναλάβει τον τομέα της οργάνωσης των επιχειρήσεων του πρώτου.

Η συνεργασία των δύο ανδρών θα ξεκινούσε τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Μάρτιο του 2014 και στο πλαίσιο αυτής ο 65χρονος θα ερχόταν στο νησί μας τέσσερις φορές το μήνα με έξοδα καλυμμένα από τον επιχειρηματία, ενώ η συνολική αμοιβή του είχε συμφωνηθεί στις 18.000 ευρώ (3.000 ευρώ μηνιαίως για έξι μήνες).

Στην πορεία της συνεργασίας όμως, όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας, ο 65χρονος δεν τήρησε τα όσα είχαν συμφωνηθεί αφού επισκέφθηκε την Ρόδο μόλις έξι φορές (και όχι δώδεκα) κατά τους μήνες από Δεκέμβριο έως και Φεβρουάριο ενώ τον Μάρτιο δεν ήρθε διόλου.

Σημειώνεται δε πως ο ίδιος είχε λάβει από τον Ρόδιο επιχειρηματία ήδη το ποσό των 15.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του, αν και δεν ήταν αυτές που είχαν συμφωνηθεί. Παράλληλα – σύμφωνα πάντα με την μήνυση- ο 65χρονος άρχισε να πιέζει τηλεφωνικά τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης να του καταβάλλει το υπόλοιπο ποσό των 3000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει. Τελικά η επιχείρηση είπε στον 65χρονο ότι θα του κατέβαλε το ποσό των 2.600 ευρώ εφόσον τους παρέδιδε το σχετικό τιμολόγιο.

Όμως αντί αυτού, ο 65χρονος προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας κάνοντας καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος αν και παρέστη και όλες τις καθορισμένες από την υπηρεσία συναντήσεις, εντούτοις ο 65χρονος ουδέποτε εμφανίστηκε.

Αντίθετα τον Οκτώβριο του 2014 στην τελευταία συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας ο 65χρονος απέστειλε έγγραφο – σύμβαση μεταξύ του ιδίου και της εταιρείας προκειμένου να αποδείξει ότι ο επιχειρηματίας του οφείλει 15000 ευρώ.

Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας ούτε η υπογραφή ήταν δική του, αλλά ούτε και η σφραγίδα που δήθεν χρησιμοποιήθηκε στην σύμβαση ήταν αυτή που χρησιμοποιούσαν στην εταιρεία του! Επίσης ο 65χρονος μαζί με την προσφυγή του στην επιθεώρηση εργασίας είχε στείλει μαζικό μήνυμα σε όλους τους διευθυντές του επιχειρηματία ενημερώνοντας τους για τις οφειλές του τελευταίου προς το πρόσωπό του.

Για όλα αυτά ο επιχειρηματίας ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες σε βάρος του 65χρονου ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του