Εκατοντάδες Ροδίτες έκαναν ρύθμιση των χρεών τους στην Εφορία

Εκατοντάδες Ροδίτες έκαναν ρύθμιση  των χρεών τους στην Εφορία

Εκατοντάδες Ροδίτες έκαναν ρύθμιση των χρεών τους στην Εφορία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 718 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε κανονικά η καταβολή των δόσεων

Πάνω από 1.700 Ροδίτες και Ροδίτισσες, έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να κάνουν ρύθμιση των χρεών τους στην Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου.

Ο αριθμός κρίνεται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικός από τα στελέχη της Εφορίας της περιοχής μας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν πληροφορίες για να προχωρήσουν σε ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών αυτών για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» ο έφορος Ρόδου κ. Νίκος Καλογερόπουλος, πρόκειται για οφειλέτες που πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις αυτές.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών υποβάλλονται 7 αιτήσεις το λεπτό, ενώ ως τις 31 Μαρτίου 2015 που λήγει η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα ενταχθούν στη ρύθμιση περισσότεροι από 750.000 οφειλέτες.

Την ίδια στιγμή η τρόικα απαιτεί να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη ρύθμιση, καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων σε 72, γιατί διαφορετικά θα πέσουν έξω τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Ωστόσο η νέα ρύθμιση, αν και είναι σχεδιασμένη ώστε να μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν αίτηση με απλή διαδικασία, έχει ορισμένα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr με τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

Όσοι έχουν ήδη υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση έχουν τις εξής εναλλακτικές δυνατότητες ως και τις 31.3.2015: επιλέγοντας τύπο ρύθμισης Ρ3, να διακόψουν την υπάρχουσα ρύθμισή τους και να υπαχθούν στη ρύθμιση με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014 του Ν. 4305/2014 ή επιλέγοντας τύπο ρύθμισης P4 να συνεχίσουν τη ρύθμισή τους με μειωμένα ποσά για τις υπόλοιπες ανεξόφλητες δόσεις συμπληρώνοντας την «Αίτηση για διατήρηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν. 4152/2013».

Η πρώτη δόση πληρώνεται στην τράπεζα εντός τριών εργάσιμων ημερών, με την Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ). Οι επόμενες δόσεις πληρώνονται με τον ίδιο τρόπο ή δίνοντας πάγια εντολή στην τράπεζα. Η πάγια εντολή δεν δίνεται αυτόματα με την υποβολή της αίτησης.
Την Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής μπορεί κανείς να την αναζητήσει από το μενού: Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια Προβολή Αίτησης επιλέγεται «Προβολή Αίτησης». Στα «Στοιχεία ρύθμισης» εμφανίζεται η ΤΡΟ. Εφόσον υποβάλει κάποιος αίτηση και δεν πληρώσει εντός τριών εργάσιμων ημερών τότε υποβάλλεται νέα αίτηση και πληρώνεται με τη νέα ΤΡΟ εντός τριών εργάσιμων ημερών στην τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη