ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΙΑ
ΚΑΙΤΟΙ πιστεύομεν ότι είναι περιττόν να υπενθυμίσωμεν εις την Διεύθυνσιν του Ταχυδρομείου μας όπως κατά τας εορτάς επιβάλλεται εκ της ανάγκης η λειτουργία πλέον της μιας θυρίδος πωλήσεως γραμματοσήμων, εν τούτοις σημειώνομεν την προειδοποίησιν κατά παράκλησιν του κοινού. Άλλωστε και εις το παρελθόν κατά την περίοδον των εορτών κατά τας οποίας παρατηρείται μεγάλη κίνησις εις το Ταχυδρομείον, το προσωπικόν τούτου επέδειξε την δέουσαν κατανόησιν και προθυμίαν εξυπηρετήσεως του κοινού.
***

Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΑ αστυνομική διάταξις περί της κυκλοφορίας των ποδηλάτων μεταξύ άλλων πολύ ορθώς απαγορεύει την εγκατάλειψιν των δικύκλων εις τας οδούς και πλατείας υπό των κατόχων των. Διότι μέχρι σήμερον παρατηρείτο πράγματι η αταξία της τοποθετήσεώς των ποδηλάτων εις τα πεζοδρόμια προ των καταστημάτων κατά τρόπο εμποδίζοντα την διέλευσιν των πεζών. Δια να τηρηθή ως τόσον η απαγόρευσις και δια να μη σημειώνωνται παραβάσεις, είναι αναγκαίον εκ παραλλήλου να εφοδιασθούν τα κεντρικώτερα σημεία της πόλεως με τις απαραίτητες εσχάρες τοποθετήσεως ποδηλάτων.
***

ΔΕΝ γνωρίζομεν εάν οι διατηρούντες κοτέτσια εντός των οικιών των έχουν τόσα ωφέλη ώστε να καλύπτουν τα έξοδα συντηρήσεως των πουλερικών των και να δικαιολογούν την αγάπην των προς αυτά. Ημείς πάντως αμφιβάλλομεν ή μάλλον είμεθα βέβαιοι ότι πάντοτε το ποθητόν αυγό της οικοσίου όρινθας είναι προίόν ασυμβιβάστου δαπάνης. Βέβαιον ως τόσον είναι ότι η διατήρησις ορνίθων εντός της πόλεως θα πρέπη να αρχίση να απασχολή τα όργανα του Υγειονομικού Κέντρου, διότι δεν είναι ολίγαι αι περιπτώσεις που τα κοτέτσια με όλες τις γνωστές ακαθαρσίες και τα παράσιτά των, αποτελούν κίνδυνον δια την δημοσίαν υγείαν.
***

ΕΓΝΩΣΘΗ ότι ο υπουργός της Παιδείας απηύθυνεν εγκύκλιον προς τας εκπαιδευτικάς αρχάς δια της οποίας ζητεί όπως μη πιέζονται οι μαθηταί των σχολείων ως προς το κόψιμο των μαλλιών των και δημιουργούνται ούτω προστριβαί μεταξύ των διευθυντών των σχολείων και των κηδεμόνων των μαθητών. Ητο καιρός νομίζωομεν να ασχοληθή επί τέλους το υπουργείον και με την καλαισθησίαν της μαθητικής κεφαλής, της οποίας το τρίχωμα έχει τεθή υπό διωγμόν, με αποτέλεσμα να εμφανίζωνται τα Ελληνόπουλα σαν των μπεντουϊνων. Άλλωστε η θέσις ότι αι κουρεμέναι κεφαλαί είναι καθαρώτεραι των τριχωτών αποτρέπεται και από το γνωστόν γνωμικόν που επιμένει, ότι “πρέπει να τόχη η κούτρα σου να κατεβάζη ψείρες...”.
Ο ΑΚΑΚΙΟΣ

ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ ΜΑΛΩΝΑΣ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Επερατώθησαν αι εργασίαι του προτύπου ελαιουργείου Α.Τ.Ε. Μαλώνας.
Το ελαιουργείον τούτο είχε ιδρυθή υπό της Τραπέζης με σκοπόν να διατεθή δια δανείου εις τον προς τον σκοπόν τούτον ιδρυθέντα ελαιουργικόν Συνεταιρισμόν.

Λόγω όμως διαφωνιών μεταξύ τούτου και του υπάρχοντος εκεί πιστωτικού Συνεταιρισμού και συνεπεία άλλων αντιδράσεων, δεν κατορθώθη η εξαγορά του μέχρι σήμερον.

Κατόπιν τούτου ήχθη η Τράπεζα εις την απόφασιν να κινήση τούτο δι’ ίδιον λογαριασμόν.
Ως πληροφορούμεθα τα αποτελέσματα της λειτουργίας υπήρξαν άριστα και η εξυπηρέτησις των παραγωγών απροσωπόλυπτος και πλήρης.

Ο κ. ΡΕΜΠΑΚΟΣ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ ΕΙΣ ΚΩ
Προχθές το εσπέρας ανεχώρησε δια Κω ο Γενικός Γραμματέας της Γ.Δ.Δ. κ. Ρεμπάκος δι’ εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων της νήσου.

ΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ
Εκ της Διευθύνσεως Ταχυδρομείων της Γ.Δ.Δ. ανακοινούται ότι, από της σήμερον γίνονται δεκταί δηλώσεις κατοχής ραδιοφώνων εις τα κατά τόπους ταχυδρομικά Γραφεία Δωδεκανήσου, συντασσόμεναι επί εντύπων χορηγουμένων υπό τούτων.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τούτων λήγει την 31ην Δεκεμβρίου 1954.

ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟΝ ΤΩΝ ΟΔΟΣΤΑΤΩΝ
Υπό της Γενικής Διοικήσεως Δωδεκανήσου διετέθησαν αι αναγκαίαι πιστώσεις δια την πληρωμήν των ημερομισθίων και του δώρου εορτών Χριστουγέννων 1954 εις τος οδοστάτας τους χρησιμοποιουμένας δια την συντήρησιν του οδικού δικτύου Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"