Θα δούμε αν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής

Θα δούμε αν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής

Θα δούμε αν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 719 ΦΟΡΕΣ

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο Δημ. Κρεμαστινός

Στη σταθερότητα της χώρας, και στη διασφάλιση ότι θα αλλάξει το σύνταγμά της, αποσκοπούσε η θετική ψήφος του βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κρεμαστινός βρέθηκε χτες στη Ρόδο και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε το Σταύρο Δήμα για πρόεδρο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι καθήκον μου να εξηγήσω την έννοια της προεδρικής εκλογής και τη δική μου ψήφο».
Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα και κυρίως αστάθεια στη χώρα, η οποία θα βάλει φρένο στην ανάπτυξη.

Σε ερώτηση αν θα είναι είτε υποψήφιος είτε με το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα είτε με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου αν τελικά αυτό δημιουργηθεί, σε περίπτωση που έχουμε εκλογές ο κ. Κρεμαστινός απάντησε ότι σύμφωνα με την εκτίμησή του ο τέως πρωθυπουργός δεν θα ιδρύσει νέο κόμμα ενώ για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό θα το δούμε.

Αναλυτικά ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Για όποιον διαβάσει το σύνταγμα η προεδρική εκλογή είναι η εκλογή που ενώνει ή θα έπρεπε να ενώνει τα κόμματα, όλα τα κόμματα της βουλής.

Γι΄αυτό έχει τρεις γύρους, αν ήταν αλλιώς θα ήταν μία φορά ναι ή όχι και θα τελειώναμε. Η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να προτείνει διαφορετικό υποψήφιο σε κάθε εκλογή.

Και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να δοθεί η ευκαιρία στα κόμματα να εκλέξουν τον καλύτερο υποψήφιο όχι να πουν τα κόμματα δε θέλουμε κανέναν.
Γιατί τότε παραβιάζεται η αρχή του συντάγματος που έχει τρεις γύρους για να τα βρουν μεταξύ τους και να εκλέξουν τον καλύτερο και όχι το χειρότερο.

Γι’ αυτό είναι τρεις γύροι με διαφορετικό υποψήφιο αν βέβαια θέλουν τα κόμματα. Δυστυχώς και ο πρωθυπουργός πρότεινε έναν υποψήφιο και για τους τρεις γύρους αλλά και πολλοί βουλευτές προτού μάθουν το όνομα του υποψηφίου είπαν ότι εμείς δε ψηφίζουμε κανέναν.

Αυτό σημαίνει παραβίαση του συντάγματος. Γιατί λέει ακριβώς το αντίθετο.
Τώρα εγώ τι ψηφίζω, μου είπαν πολλοί ψηφίζετε τον κ. Δήμα, που είναι εξαιρετικός αλλά είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ; και εγώ απαντώ ότι εγώ ψηφίζω και πολλοί βουλευτές σαν κι εμένα στην πραγματικότητα όχι στις εκλογές τώρα.

Αν ήταν κάποιος άλλος φυσικά θα τον ψήφιζα. Γιατί λέω όχι τώρα στις εκλογές. Δηλαδή φοβάστε ότι δεν θα εκλεγεί το κόμμα σας ή εσείς θα πει κάποιος. Όχι βέβαια αλλά αυτές οι εκλογές αν γίνουν τώρα δεν δίνουν σταθερότερη κυβέρνηση από αυτήν που έχουμε σήμερα.

Διότι δημοσκοπικά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά αλλά και αν γίνει αυτό τα άλλα κόμματα έχουν δηλώσει ότι μαζί του δε συνεργάζονται. Το μόνο που έχει δηλώσει είναι οι ΑΝΕΛ οι οποίοι διαφωνούν σε όλα μαζί του.

Λοιπόν θα έχουμε μία κυβέρνηση ασταθή και δεν θα έχουμε ποτέ ανάπτυξη. Άρα η οικονομία της χώρας θα καταστραφεί άρα γιατί εγώ να ψηφίσω ναι στις εκλογές αφού δεν περιμένω τίποτα καλύτερο μετά από αυτές;

Με την αυτοδυναμία ενός κόμματος δε λύνονται τα προβλήματα.
Με το όχι στις εκλογές ψηφίζω να τα βρουν τα κόμματα και να σχηματίσουν κυβέρνηση ενότητας για να μπορούν να κάνουν μία καλή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε περιπέτεια και η οικονομία της χώρας θα καταστραφεί και εγώ δεν θέλω να εμπλακώ στο θέμα αυτό συνειδησιακά.

Δεν έρχεται κανένας να βάλει τα λεφτά του αν δε ξέρει τι θα γίνει μετά από 6 μήνες. Και οι δανειστές δεν είναι φιλάνθρωποι για να μας δανείσουν. Θέλουν να βγάλουν τα λεφτά τους πίσω.

Οι εκλογές δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει λιγότερη σταθερότητα. Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αλλάξει. Το σύνταγμα έχει πολλές αδυναμίες και πρέπει να αλλάξει και αυτό. Πέφτοντας η κυβέρνηση τώρα δεν θα αλλάξει το σύνταγμα. Θα αλλάξει μετά από 8 χρόνια».
Για το νέο κόμμα και για τη συμμετοχή στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή χρειάζεται ενότητα και όποιος δεν εργάζεται υπέρ της ενότητας κάνει λάθος. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα κάνει νέο κόμμα διότι εάν το κάνει δεν εργάζεται υπέρ της ενότητας του ΠΑΣΟΚ.

Εγώ είπα ότι δε συμφωνώ γιατί η ιστορία θα καταλογίζει στο Γιώργο τον Παπανδρέου ότι σε μία κρίσιμη στιγμή δε βοήθησε την ενότητα. Προτεραιότητα γι’ αυτό είναι πρώτα η Ελλάδα και μετά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Το αυτονόητο είναι ότι είμαι σε αυτό το χώρο, το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν κάνω εγώ Οβιδιακές μεταμορφώσεις εκτός αν υπήρχαν τεράστια εθνικά προβλήματα όμως αν προκηρυχτούν εκλογές θα δούμε αν θα συμμετάσχω».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο