Αλάτι: Ένοχο για τον πονοκέφαλο;

Αλάτι: Ένοχο για τον πονοκέφαλο;

Αλάτι: Ένοχο για τον πονοκέφαλο;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 469 ΦΟΡΕΣ

Εάν το κεφάλι σας πάει να σπάσει, μην καταφύγετε σε παυσίπονο. Δοκιμάστε πρώτα να απαλλαγείτε από την αλατιέρα! Η μείωση της κατανάλωσης αλμυρών τροφίμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά το ένα τρίτο της συχνότητας των πονοκεφάλων σύμφωνα με έρευνα.

Μειώνοντας την κατανάλωση αλατιού από τα 9γρ ημερησίως στα 3γρ συνδυάζεται με μείωση των πονοκεφάλων κατά 31% σύμφωνα με τις παρατηρήσεις αμερικανών ερευνητών σε δείγμα 400 ατόμων οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία.

Οι συμμετέχοντες έτρωγαν καθημερινά τροφές που ανέβαζαν την ημερήσια πρόσληψη αλατιού σε 9γρ την ημέρα, αντανακλώντας την μέση κατανάλωση ενός αμερικανού – και όχι μόνο – ενήλικα. Η πρόσληψη αλατιού στη συνέχεια μειώθηκε σε 6γρ και τελικά – στην τελευταία φάση της ελεγχόμενης διατροφής - μειώθηκε στα 3γρ.

Οι συμμετέχοντες κατέγραφαν όλα τα πιθανά συμπτώματα όπως οι πονοκέφαλοι, το πρήξιμο, η ξηροστομία, η κούραση κ.α. σε ένα ερωτηματολόγιο.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η μείωση της κατανάλωσης αλατιού από τα 9γρ στα 3γρ συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη μείωση κατά 31% των αναφερόμενων περιπτώσεων πονοκεφάλου.

«Η μείωση της πρόσληψης νατρίου συνδέθηκε με σημαντικά μικρότερο κίνδυνο πονοκεφάλου…..Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στην πρόληψη των πονοκεφάλων» δήλωσε ο Lawrence Appel από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

(πηγή: vita.gr)

Διαβάστε ακόμη

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του