ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝ ΝΕΩΝ ΟΠΟΡΩΝΩΝ
Το υποκατάστημα της Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος δι’ εγγράφου προς την Διεύθυνσιν Γεωργίας Δωδεκανήσου, γνωρίζει ότι παρά του Κεντρικού Καταστήματος της ΑΤΕ ετέθησαν εις την διάθεσιν των υποκαταστημάτων της Δωδεκανήσου ανάλογοι ομαδικαί πιστώσεις διά την δημιουργίαν οπορρώνων ξηρών καρπών εις εφαρμογήν του διά το πρώτον έτος καταρτισθέντος εν συνεργασία μετά της Διευθύνσεως Γεωργίας της Γ.Δ.Α. 5ετούς προγράμματος δενδροκομικής αναπτύξεως της περιφερείας.


ΑΦΙΧΘΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΟΡΓΑΝ. ΔΙΑ ΤΗΝ “ΣΩΤΗΡΙΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”
Προχθές αφίχθη αεροπορικώς ενταύθα ο Διευθυντής του εν Ελλάδι Γραφείου της Αμερ. Οργανώσεως Συνομοσπονδία διά την Σωτηρίαν του παιδιού κ. Ι. Αλεξόπουλος όστις επεσκέφθη τον κ. Γεν. Διοικητήν και συνειργάσθη μετ’ αυτού επί των ζητημάτων προστασίας των παιδιών της Δωδεκανήσου.

Ο κ. Αλεξόπουλος μετά του Διευθυντού του Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας επεσκέφθησαν χθες Σάββατον το Δημ. Σχολείον Καλάθου όπερ προστατεύεται υπό της ως άνω οργανώσεως.

Εις το εν λόγω Σχολείον παρεδόθησαν 76 δολλάρια αποσταλέντα υπό της Οργανώσεως διά την λειτουργίαν συσσιτίου.
Εν συνεχεία επεσκέφθησαν το 3ον και 4ον Σχολ. της πόλεως Ρόδου εις τα οποία παρεδόθησαν 36 δολλάρια διά την ενίσχυσιν της μαθητικής βιβλιοθήκης.

Ο κ. Αλεξόπουλος εξήτασε τας ανάγκας των μαθητών, έλαβε σημειώσεις και κατά την επάνοδόν του εις Αθήνας θα μεριμνήση διά την αποστολήν διαφόρων εφοδίων δια την ενίσχυσιν των απόρων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων.
Ο κ. Αλεξόπουλος αναχωρεί αύριον.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
Αύριον Δευτέραν και ώραν 5 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων, συνεχίζωτας ανά εκάστην Δευτέραν ομιλίας του εις την ΧΕΝ, θα αναπτύξη ένα εκτάκτως ενδιαφέρον ηθικοπλαστικόν θέμα. Η είσοδος ελευθέρα δι’ όλους.


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Ο γενικός διαφημιστικός Οίκος της Βηρητού Λιβάνου, γνωστοποιεί ότι θέλει προβή εις έκδοσιν εμπορικού καταλόγου ο οποίος θα τεθή εις κυκλοφορίαν τας αρχάς Ιανουαρίου προσεχούς έτους, και δι’ επιστολής του παρέχει πληροφορίας περί του κόστους των εν αυτώ περιληφθησομένων διαφημίσεων και δημοσιεύσεων.
Διά περισσοτέρας πληροφορίας απευθύνεσθε, εις το Εμπορικόν Επιμελητήριον Ρόδου.



ΑΙ ΖΗΜΙΑΙ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΧΑΛΑΖΗΣ
Διά την εξακρίβωσιν των ζημιών τας οποίας υπέστησαν τα εσπεριδοειδή της περιφερείας Αρχαγγέλου κατά την πτώσιν χαλάζης κατά την προχθεσινήν νύκτα μετέβησαν χθες εις Αρχάγγελον ο Διευθυντής Γεωργίας κ. Παπασαραντόπουλος, ο τεχνικός επιθεωρητής της Αγροτικής Τραπέζης κ. Αναγνωστόπουλος και ο Διευθυντής Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών κ. Κυριακίδης.


Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΣΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΡΟΔΟΥ-ΚΩ
Η Ένωσις Γεωργικών Συνεταιρισμών διά νέου τηλεγραφήματος προς το υπουργείον Εμπορίου παρακαλεί να επισπευθή η χρηματοδότησις της κονσερβοποιΐας Παραδεισίου και των κονσερβοποιΐων Κω διά να καταβληθή εις τους τοματοπαραγωγούς η αξία της παραδοθείσης τομάτας προ 5 μηνών.


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝ
Χθες και περί ώραν 18.40 το υπ’ αριθ. 67.365 φορτηγόν αυτοκίνητον δημοσίας χρήσεως οδηγούμενον υπό του Εμμανουήλ Κυπραίου, εις την ενταύθα αφετηρίαν των οδών Βύρωνος και Καναδά, λόγω αδεξίου χειρισμού παρέσυρε τον διερχόμενον Κυραμιντζήν, με αποτέλεσμα να προξενήση εις τούτον κάταγμα της αριστεράς κνήμης.
Ο Κυραμιντζής μετεφέρθη εις τα ενταύθα Κρατικόν Νοσοκομείον.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή