Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια σε άπορες οικογένειες του νησιού

Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια σε άπορες οικογένειες του νησιού

Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια σε άπορες οικογένειες του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 838 ΦΟΡΕΣ

Από το νεοσύστατο σωματείο Αλληλεγγύης «Άγιος Λουκάς Κοσκινού»

Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια προσέφεραν την Πέμπτη το μεσημέρι σε άπορες οικογένειες του νησιού, το νεοσύστατο Σωματείο Αλληλεγγύης "Άγιος Λουκάς Κοσκινού".

Το Σωματείο, που ξεκίνησε από τον Απρίλιο τη δράση του, παρέχει στήριξη σε όσες περισσότερες οικογένειες μπορεί, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, φάρμακα στο κοινωνικό παντοπωλείο και με την βοήθεια ξενοδοχείων της γύρω περιοχής καταφέρνει να βοηθά ολοένα και περισσότερες οικογένειες.

Τους ελάχιστους μήνες που πέρασαν, το σωματείο αποτελούμενο από 52 μέλη που φέρνουν ότι μπορούν από το υστέρημά τους για τις άπορες οικογένειες, έχει καταφέρει να προσφέρει σχεδόν σε μηνιαία βάση σε οικογένειες και ιδρύματα.

Ενδεικτικά, το Σωματείο προσέφερε το Πάσχα τρόφιμα σε 26 οικογένειες, τον Ιούνιο φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο, ενώ παράλληλα στήριξε 8 οικογένειες, τον Ιούλιο προσέφερε τρόφιμα στο Ίδρυμα των Κολυμπίων, τον Αύγουστο τρόφιμα σε 32 οικογένειες και το Νοέμβριο προσέφερε και πάλι φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο.

Τον Οκτώβρη, στην γιορτή του Αγίου Λουκά, μέλη του Σωματείου βρέθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά στα Κοσκινού και προσέφεραν εδέσματα και αναψυκτικά στους παραβρισκόμενους ενώ παράλληλα στήριξαν 17 οικογένειες προσφέροντας τους τρόφιμα και κρέας, ενώ μάλιστα έχουν προσφέρει τρόφιμα στο ΚΗΦΗ Κοσκινού.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Σωματείου κ. Άρτεμις Παπαπαντελή μιλώντας στη "Ροδιακή", η προσπάθεια αυτή γίνεται απο το υστέρημα των μελών του Σωματείου, ενώ τα ίδια τα μέλη ξεχωρίζουν τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα παιχνίδια προκειμένου να διατεθούν το δυνατόν σε περισσότερες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει και τα ξενοδοχεία Rodos Paladium, Calipso και Romanza Mare για την προσφορά τους στο Σωματείο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο