Στη «μέγγενη» του ελέγχου πιάστηκαν 12 υπάλληλοι του νοσοκομείου Ρόδου

Στη «μέγγενη» του ελέγχου πιάστηκαν 12 υπάλληλοι του νοσοκομείου Ρόδου

Στη «μέγγενη» του ελέγχου πιάστηκαν 12 υπάλληλοι του νοσοκομείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3649 ΦΟΡΕΣ

Είχαν λάβει επιδότηση δανείου με προϋποθέσεις που δεν τήρησαν

Αναδρομικό χαράτσι που φθάνει έως και τα 25.000 ευρώ, ζητά πίσω το δημόσιο από περίπου 12 υπαλλήλους του νοσοκομείου της Ρόδου οι οποίοι είχαν λάβει επιδότηση δανείου έως και 40% του ποσοστού της κατοικίας τους με την προϋπόθεση να παραμείνουν για 10 χρόνια στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο έλεγχος που έγινε από τα κλιμάκια των οικονομικών επιθεωρήσεων, έδειξε ότι τουλάχιστον 12 από αυτούς τους υπαλλήλους, έλαβαν το ποσό της επιδότησης, αλλά δεν τήρησαν τη συμφωνία που είχαν υπογράψει:

Άλλοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν να ολοκληρωθεί η δεκαετία, άλλοι αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες εκτός Ρόδου ή εκτός Ελλάδος και άλλοι μετατέθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, έπειτα από αιτήσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι.

Το αποτέλεσμα ήταν η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και η διοίκηση του Νοσοκομείου της Ρόδου να δώσει εντολή στους Νομικούς Συμβούλους κ.κ. Μπόνη και Ζερβό οι οποίοι γνωμοδότησαν, βασιζόμενοι στις ισχύουσες διατάξεις ότι θα πρέπει να γίνει επιστροφή όχι μόνο ολόκληρου του ποσού που έλαβαν, αλλά και εντόκως για τα χρόνια που οι ίδιοι το χρησιμοποίησαν!

Κάποιοι από τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν, προκειμένου να γλιτώσουν τους ανδρομικούς φόρους και τόκους έσπευσαν ήδη και κατέβαλαν το συγκεκριμένο ποσό, ενώ κάποιοι άλλοι αναμένεται να πάρουν τα… ραβασάκια μέσα στις επόμενες μέρες.

Έστειλαν στην Εφορία τα ονόματα
Χθες, με το θέμα αυτό ασχολήθηκε και το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου της Ρόδου το οποίο μετά από διαλογική συζήτηση που είχε και αφού έλαβε υπόψη του τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων και την εισήγηση του υποδιευθυντή του οικονομικού τμήματος του Νοσοκομείου ενέκρινε στην αποστολή στην Δ.Ο.Υ της Ρόδου για αναγκαστική είσπραξη νομιμοτόκως, επικαιροποιημένης κατάστασης για πρώην υπαλλήλους του Νοσοκομείου της Ρόδου οι οποίοι έλαβαν την επιδότηση κατοικίας πριν από αρκετά χρόνια και στη συνέχεια αποχώρησαν από την υπηρεσία τους (στο νοσοκομείο της Ρόδου) πριν να συμπληρώσουν δεκαετία.

Το εν λόγω μέτρο αξίζει να σημειωθεί ότι είχε σχεδιαστεί και αποφασιστεί στη συνέχεια, ως κίνητρο για τους υπαλλήλους για να παραμείνουν και να εργαστούν σε παραμεθόριες περιοχές όπως είναι η Ρόδος.

Δεν θα χαρίσουν ούτε ένα ευρώ
Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική. Τα τελευταία δύο χρόνια έπειτα από διαδοχικούς ελέγχους που έγιναν στο νοσοκομείο της Ρόδου και στις οικονομικές υπηρεσίες, διαπιστώθηκε ότι περίπου άλλες 11 τέτοιες περιπτώσεις είχαν παρατηρηθεί συνολικά μόνο στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Ανάλογοι έλεγχοι θα ακολουθήσουν και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων και για άλλα νοσοκομεία του νομού μας.

Η περίπτωση πάντως αυτή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού κάθε μέρα που περνά το ποσό που εκκρεμεί ως οφειλή, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο από τους τόκους που προστίθονται.

Ειδικότερα, από τις 26.000 ευρώ που είχε λάβει ως δάνειο η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, καλείται τώρα να πληρώσει ποσό της τάξης των 37.854 ευρώ(!) που αντιστοιχεί συνολικά με τις προσαυξήσεις και τους τόκους. Οι έλεγχοι σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν και για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου