Συνεδριάζει το Επιμελητήριο για το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ

Συνεδριάζει το Επιμελητήριο για το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ

Συνεδριάζει το Επιμελητήριο για το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 520 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζει ο Δήμος Καρπάθου να εισπράττει το ΔΗΦΟΔΩ από τους επαγγελματίες του νησιού παρά το γεγονός ότι το ΣΤΕ τον έκρινε αντισυνταγματικό και θα έπρεπε να σταματήσει κάθε εισπρακτική διαδικασία του φόρου.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η ταμειακή υπηρεσία του δήμου προχώρησε σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από οφειλέτες του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η απάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Πάππου ήταν άμεση, καθώς ζήτησε εγγράφως από το δήμαρχο Ηλία Λάμπρο να σταματήσει η διαδικασία, κάνοντας λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Πάππου αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητέ Δήμαρχε, Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από μέλη μας στο νησί της Καρπάθου, ότι η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου σας, επιδεικνύοντας ίσως, υπερβάλλοντα ζήλο, μέσα στην περίοδο των εορτών, έλαβε αναγκαστικά μέτρα έναντι οφειλετών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Δημοτικού Φόρου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου, θεωρούμε ότι θα επιδείξετε την ενδεδειγμένη πρόνοια, παύοντας τις σχετικές διαδικασίες κατασχέσεων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι σεβόμενος τις αποφάσεις του Ανώτατου Οργάνου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στηρίζετε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα στο νησί σας.

Οι περιστάσεις απαιτούν συναίνεση και συνεννόηση ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
Με την ευκαιρία των εορτών, σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα & Χρόνια Πολλά»

Θέμα στη συνεδρίαση του επιμελητηρίου
Οι εξελίξεις στο δημοτικό φόρο θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας.
Το σώμα θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο Γιάννη Πάππου για το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης που αφορούσε την προσφυγή των εταιριών εναντίον του ΔΗΦΟΔΩ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μετά την απόφαση ότι ο φόρος είναι αντισυνταγματικός τίθεται και το ερώτημα αν θα κινηθούν διαδικασίες επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τις κατασκευαστικές εταιρίες στα ταμεία του δήμου.
Είναι γνωστό ότι με τα σημερινά δεδομένα τα χρήματα αυτά ανέρχονται σε περίπου 400.000 ευρώ.

Πάντως επειδή τίθεται και το ερώτημα αν αποτελεί δεδικασμένο και για άλλους επαγγελματίες, παρουσιάζει ενδιαφέρον και το πώς θα εξελιχθεί το θέμα από την πλευρά τους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ήδη περίπου 15 επαγγελματίες που συνολικά πλήρωσαν για ΔΗΦΟΔΩ ποσό 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εξέφρασαν ενδιαφέρον και παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης ώστε να κινηθούν ανάλογα.

Σημειώνεται ότι όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς στο χορό πιθανόν να μπουν και οι τράπεζες, ενώ κάποιοι επιχειρηματίες του νησιού της Ρόδου που έχουν καταβάλλει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο ΔΗΦΟΔΩ επί δεκαετίες εκφράζουν ζωηρό ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητήσει το επιμελητήριο τη Δευτέρα είναι τα εξής:
1. Ενημέρωση Προέδρου.
2. Εξελίξεις σχετικά με τον Δημοτικό Φόρο Δωδεκανήσου.

3. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το έργο "Τουριστική προβολή της ΠΝΑΙ σε διεθνείς αγορές του εσωτερικού - εξωτερικού.
4. Έγκριση Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου έτους 2015.

5. Επικύρωση αποφάσεων για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» για την υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».

6. Λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας (AegeanCuisine) στα Δωδεκάνησα».

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία