Το ημερολόγιο του Κοινωνικού Σχολείου

Το ημερολόγιο του Κοινωνικού Σχολείου

Το ημερολόγιο του Κοινωνικού Σχολείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

«Είθε η μικρή, ανυπολόγιστη σπίθα της Ελπίδας που φωλιάζει μέσα μας, να αναζωπυρώσει την καρδιά, την ψυχή, το είναι μας σ’ ένα ταξίδι όπου το όνειρο θα ζήσει…»

Ευχή καρδιάς από τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, Δήμαρχο Ρόδου και τον κ. Στέργο Παρδαλό, αντιδήμαρχο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού για καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο 2015.
Από τις ευχές δε θα μπορούσαν να λείψουν οι πρωταγωνιστές της ζωής μας, τα παιδιά μας. Για αυτό το λόγο επιθυμούμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με τα μηνύματα, τα χρώματα, τα χαμόγελά τους. Τι πιο ελπιδοφόρο, πιο θετικό από τη σπίθα που μπορεί να γίνει ολάκερη φωτιά και να φέρει στο ταξίδι της ζωής μας την επιθυμία, το όνειρο, την αλλαγή.

Η Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στην πρόταση της συντονιστικής ομάδας υλοποίησης δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου, της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και δημιουργήθηκε το ημερολόγιο που σήμερα κρατάτε στα χέρια σας.
Το Κοινωνικό Σχολείο προσφέρει σε μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να εξελιχθούν σε υγιείς και ενεργούς πολίτες.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία, με τη θεσμοθέτηση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας, συνδυάζοντας και την εβδομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ζητήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της περιοχής μας να αποτυπώσουν με χρώματα στο χαρτί τις ιδέες τους. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν η δημιουργία του ημερολογίου του 2015 το οποίο κοσμούν τα έργα των παιδιών που ξεχώρισε η επιτροπή των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της δράσης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν πρόθυμα την προσπάθεια και βγήκε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Ευχόμαστε υγεία, αισιοδοξία και χαμόγελα για ένα ελπιδοφόρο 2015.

Διαβάστε ακόμη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου