Το Κοινωνικό πρόσωπο του 4ου Γυμνασίου

Το Κοινωνικό πρόσωπο του 4ου Γυμνασίου

Το Κοινωνικό πρόσωπο του 4ου Γυμνασίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου, η Περιβαλλοντική Ομάδα του 4ου Γυμνασίου Ρόδου (Καζούλλειο) πραγματοποίησε την καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια επίσκεψη στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο της Ρόδου.

Η ομάδα -με επικεφαλής το διευθυντή κ. Νινιό Γεώργιο- αποτελούμενη από 35 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις, τους υπεύθυνους καθηγητές κ. Τσατταλιό Νικόλαο, κ. Τοκούζη Καθολική και κ. Βεργωτή Αναστασία, επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πεταλάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την επίσκεψη, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το ενδιαφέρον και την ανθρώπινη παρουσία των παιδιών.


Τα παιδιά προσέφεραν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες από ανακυκλώσιμα υλικά που δημιουργήθηκαν με πολύ μεράκι και φαντασία, καθώς επίσης συμβολικά δώρα και γλυκίσματα, σύμφωνα με το πνεύμα των εορτών.

Με τη συνοδεία λύρας από την μαθήτρια της Γ’ τάξης Γραίγου Ευαγγελίας, τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Αυτό που πραγματικά είχε την μεγαλύτερη σημασία και αξία ήταν το συγκινησιακό κλίμα που επικράτησε, η θέρμη, η αγάπη, η συμπάθεια που εισέπραξαν τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και οι νεώτεροι και η ικανοποίηση που προκαλεί η αίσθηση ότι ο συνάνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος πραγματικά ενδιαφέρεται για τον ηλικιωμένο, τον αδύναμο, τον άρρωστο, τον ανήμπορο...

Όλα τα παιδιά συνομίλησαν και πέρασαν χρόνο με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι τους δέχτηκαν με ενθουσιασμό, αλλά και πολλή συγκίνηση. Οι ίδιοι οι μαθητές άλλωστε έφυγαν ανταλλάσσοντας ευχές και υποσχέσεις, και δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες δράσεις και συχνές επισκέψεις στο άμεσο μέλλον.



Διαβάστε ακόμη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου

Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο "Ταφικό συγκρότημα των κλασικών χρόνων στη Ρόδο"

Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από την ΑΧΕΠΑ

Ημερίδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με θέμα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Εκδήλωση για τη σχολική βία από το Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου

Πανελλήνιο Βραβείο Λογοτεχνίας στον Ξεναγό Θεοφάνη Μπογιάννο