Έβαλαν… πετρέλαιο στο Νοσοκομείο

Έβαλαν…  πετρέλαιο στο Νοσοκομείο

Έβαλαν… πετρέλαιο στο Νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 482 ΦΟΡΕΣ

Ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες που είχαν παρουσιαστεί

Αντιμετωπίστηκε προσωρινά το πρόβλημα με την έλλειψη πετρελαίου και θέρμανσης που παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το… πάγωμα των τελευταίων ημερών βρέθηκε τελικά ο τρόπος και ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν για την προμήθεια ποσοτήτων πετρελαίου στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι για το γεγονός αυτό, είχαν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά ασθενών, συγγενών, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού, ειδικά αυτές τις μέρες όπου η θερμοκρασία είχε παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλα και ο υποδιοικητής κ. Κορναρόπουλος, για το θέμα αυτό σημειώνεται συγκεκριμένα:
«Σχετικά με δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ενημερώνει ότι από προχθές, 22-12-2014, λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, δόθηκε εντολή και άρχισε τη λειτουργία του το κεντρικό σύστημα θέρμανσης σε ολόκληρο το Νοσοκομείο. Η θέρμανση λοιπόν λειτουργεί κανονικά από χθες το απόγευμα.

Επειδή πιθανόν εξάγονται αυθαίρετα συμπεράσματα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα εξής:
Το νέο Νοσοκομείο της Ρόδου από κατασκευής του δυστυχώς, είναι ένα ενεργοβόρο κτίριο που οι περισσότερες λειτουργίες του χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας το πετρέλαιο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι ημερήσιες ανάγκες του Νοσοκομείου σε πετρέλαιο για ζεστό νερό χρήσης και τη λειτουργία πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, αγγίζουν τους 2 τόνους, ενώ σε περίπτωση ταυτόχρονης λειτουργίας και του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, η ημερήσια κατανάλωση ανεβαίνει στους 5 τόνους πετρελαίου.

Η Διοίκηση κάθε φορά είναι υποχρεωμένη να συνδυάζει διάφορες παραμέτρους όσον αφορά τις ανάγκες του Νοσοκομείου σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, υπηρεσίες και καύσιμα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η καλή λειτουργία και η ανάλογη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους χρήστες των υπηρεσιών αυτών που είναι ο Ροδιακός λαός.

Επειδή η υπάρχουσα κατάσταση απαιτεί διαρθρωτική τροποποίηση, στο επιχειρησιακό σχέδιο που υπέβαλε η Διοίκηση προ διμήνου στο Υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η σταδιακή μετάβαση του Νοσοκομείου στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα εκμεταλλεύονται την υψηλή ηλιοφάνεια της Ρόδου.

Με βάση τις προαναφερθείσες λειτουργικές ανάγκες, την οικονομική αποτίμησή τους, η οποία είναι αρκετά υψηλή ακόμα και με τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, γίνεται φανερό ότι οι ανάγκες αυτές ποτέ δεν ήταν, ούτε και τώρα είναι δυνατόν να καλυφθούν από την ιδιωτική προσφορά παρά μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μέχρι σήμερα, και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί, το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν έπαψε ούτε μια μέρα να παρέχει αξιοπρεπείς, ασφαλείς και υψηλού επιπέδου συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Θεωρούμε επιβεβλημένο για άλλη μια φορά, να υπενθυμίσουμε σε όσους εκ του ασφαλούς ασκούν κριτική, η κριτική να είναι δημιουργική και υποστηρικτική, χωρίς να αφαιρεί από τα όποια πλεονεκτήματα διαθέτει αυτό το νησί αφού και το Νοσοκομείο της Ρόδου αποτελεί πλεονέκτημά του”.

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank