Βότανα, η αξία τους μέσα στο μπαρ!

Βότανα, η αξία τους μέσα στο μπαρ!

Βότανα, η αξία τους μέσα στο μπαρ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 849 ΦΟΡΕΣ

Βότανα είναι τα φυτά που αναπτύσσονται σε διάφορες άγονες ή καλλιεργημένες περιοχές και τα οποία, κατά διάφορα χρονικά διαστήματα, οι γεωργοί τα μαζεύουν ή όπως συνήθως λένε τα ‘’βοτανίζουν ‘’ .

Ας δούμε λοιπόν τι αξία έχουν μες στο μπαρ μας και ας «βοτανίσουμε» μαζί κάποια κλασικά κοκτέιλ!

Πέντε κλασικά κοκτέιλ αρωματισμένα από διάφορα βότανα, μπαχαρικά αλλά και φρούτα!

Μαργαρίτα… Αρωματισμένη από φρέσκα φύλλα λεμονόχορτου


Γεμίζουμε λεμονόχορτο το μπουκάλι με την τεκίλα, μέχρι την μέση, το αφήνουμε για δύο μέρες να αναμιχθούν τα αρώματα της τεκίλας με αυτά του λεμονόχορτου, και στην συνέχεια ακολουθούμε την συνταγή.

40 ml τεκίλα

25 ml λικέρ πορτοκάλι

20 ml χυμό Lime

Πρiν σερβίρουμε στο ποτήρι, αρωματίζουμε και στη συνέχεια γαρνίρουμε με φρέσκο λεμονόχορτο.

Cosmopolitan… με βότκα αρωματισμένη από δεντρολίβανο και φλούδες εσπεριδοειδών


Ρίχνουμε μέσα στην βότκα φλούδες από δύο ολόκληρα μανταρίνια, ένα γκρέιπφρουτ και ένα κλωνάρι δεντρολίβανου.

40 ml βότκα

20 ml λικέρ πορτοκάλι

35 ml χυμό μούρου (cranberry)

10 ml λάιμ

Ψεκάζουμε το ποτήρι μας με μία φλούδα μανταρινιού, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με δεντρολίβανο.

Μοχίτο… με ηλικιωμένο ρούμι αρωματισμένο από ξύλα κανέλας και βανίλια


Ρίχνουμε στο μπουκάλι με το ρούμι τρία ξύλα κανέλας και μία βανίλια.

40 ml ρούμι

Χυμό από ένα ολόκληρο lime

4 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη

6 φύλλα δυόσμου

Ένα σπλάτς σόδα

Mαρτίνι…. Με τζίν αρωματισμένο από τριλογία πιπεριού και βασιλικό


Γεμίζουμε το ένα έκτο του μπουκαλιού με πιπέρια και δέκα μεγάλα φύλλα βασιλικού.

60 ml τζιν

10 ml ιταλικό βερμούτ

Αρωματίζουμε το ποτήρι μας με φρέσκο βασιλικό και στην συνέχεια σερβίρουμε και γαρνίρουμε με πράσινη ελιά και βασιλικό.

Μανχάταν… με rye whiskey αρωματισμένο από μαύρα και κόκκινα μούρα


Ρίχνουμε μες στο ουίσκι 20 μαύρα και 20 κόκκινα μούρα.

50 ml whiskey

20 ml ιταλικό βερμούτ

2 σταγόνες μπίτερ πορτοκάλι

Γράφει για την RFN η Ντίνα Νικολίτση

Πηγή: www.rodosfoodnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές