Βότανα, η αξία τους μέσα στο μπαρ!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 849 ΦΟΡΕΣ
Ας δούμε λοιπόν τι αξία έχουν μες στο μπαρ μας και ας «βοτανίσουμε» μαζί κάποια κλασικά κοκτέιλ!
Πέντε κλασικά κοκτέιλ αρωματισμένα από διάφορα βότανα, μπαχαρικά αλλά και φρούτα!
Μαργαρίτα… Αρωματισμένη από φρέσκα φύλλα λεμονόχορτου
Γεμίζουμε λεμονόχορτο το μπουκάλι με την τεκίλα, μέχρι την μέση, το αφήνουμε για δύο μέρες να αναμιχθούν τα αρώματα της τεκίλας με αυτά του λεμονόχορτου, και στην συνέχεια ακολουθούμε την συνταγή.
40 ml τεκίλα
25 ml λικέρ πορτοκάλι
20 ml χυμό Lime
Πρiν σερβίρουμε στο ποτήρι, αρωματίζουμε και στη συνέχεια γαρνίρουμε με φρέσκο λεμονόχορτο.
Cosmopolitan… με βότκα αρωματισμένη από δεντρολίβανο και φλούδες εσπεριδοειδών
Ρίχνουμε μέσα στην βότκα φλούδες από δύο ολόκληρα μανταρίνια, ένα γκρέιπφρουτ και ένα κλωνάρι δεντρολίβανου.
40 ml βότκα
20 ml λικέρ πορτοκάλι
35 ml χυμό μούρου (cranberry)
10 ml λάιμ
Ψεκάζουμε το ποτήρι μας με μία φλούδα μανταρινιού, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με δεντρολίβανο.
Μοχίτο… με ηλικιωμένο ρούμι αρωματισμένο από ξύλα κανέλας και βανίλια
Ρίχνουμε στο μπουκάλι με το ρούμι τρία ξύλα κανέλας και μία βανίλια.
40 ml ρούμι
Χυμό από ένα ολόκληρο lime
4 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
6 φύλλα δυόσμου
Ένα σπλάτς σόδα
Mαρτίνι…. Με τζίν αρωματισμένο από τριλογία πιπεριού και βασιλικό
Γεμίζουμε το ένα έκτο του μπουκαλιού με πιπέρια και δέκα μεγάλα φύλλα βασιλικού.
60 ml τζιν
10 ml ιταλικό βερμούτ
Αρωματίζουμε το ποτήρι μας με φρέσκο βασιλικό και στην συνέχεια σερβίρουμε και γαρνίρουμε με πράσινη ελιά και βασιλικό.
Μανχάταν… με rye whiskey αρωματισμένο από μαύρα και κόκκινα μούρα
Ρίχνουμε μες στο ουίσκι 20 μαύρα και 20 κόκκινα μούρα.
50 ml whiskey
20 ml ιταλικό βερμούτ
2 σταγόνες μπίτερ πορτοκάλι
Γράφει για την RFN η Ντίνα Νικολίτση
Πηγή: www.rodosfoodnews.gr