Ο δήμος προετοιμάζεται για τη νέα τουριστική περίοδο

Ο δήμος προετοιμάζεται  για τη νέα τουριστική περίοδο

Ο δήμος προετοιμάζεται για τη νέα τουριστική περίοδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες έγινε χθες στο δημαρχείο

Δεν αναστέλλεται η λειτουργία της δημοτικής μηχανής λόγω εκλογών, διαμηνύει ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με τη Δημοτική Αρχή να ξεκινάει τις ενέργειες για την προετοιμασία ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν ενώ ο ίδιος, χθες, συγκάλεσε σύσκεψη με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την ευταξία κυρίως στην πόλη και τις τουριστικές περιοχές.

Δεν σταματά…η ζωή του Δήμου με τις εκλογές, ξεκαθάρισε, χθες, ο κ. Χατζηδιάκος, κάνοντας γνωστό ότι, ήδη, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο.

Καταρχήν, αναφέρθηκε στη σημερινή προσέγγιση στη Ρόδο του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για το 2015 και η Διεύθυνση Τουρισμού, υπό την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Χατζηλαζάρου, έχει αναλάβει την ευθύνη της υποδοχής του για να δείξουμε, όπως είπε, μία πρώτη καλή εικόνα της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι είναι χειμώνας και παραμονές εκλογών.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο, αυτό είναι σημαντικό γιατί τα μηνύματα αυτά φεύγουν σε όλες τις Εταιρίες που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Στη συνέχεια, έκανε γνωστό ότι, μέχρι τον Μάρτιο-κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει την κα Χατζηλαζάρου- θα καλέσουν συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των Εταιριών που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό στην περιοχή μας, τους τοπικούς πράκτορες και τους Έλληνες εφοπλιστές αλλά και τους εκπροσώπους των μεγάλων εταιριών, για να τους τιμήσει ο Δήμος αφού, όπως είπε ο Δήμαρχος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρόδος στην κρουαζιέρα, μας έχουν στηρίξει.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον προβληματισμό που υπάρχει για τον τουρισμό τη φετινή σεζόν αλλά και το πάγωμα των κρατήσεων, λέγοντας ότι, μπορεί ο Δήμος να μην είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, ωστόσο πρέπει να συνεργάζεται με αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό και στις συσκέψεις που έγιναν με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας και του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, έθεσαν το θέμα της ανησυχίας που υπάρχει για το πάγωμα των κρατήσεων. Δηλαδή, ενώ από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο, τα μηνύματα έδειχναν ότι θα ήταν μία πολύ καλή χρονιά το 2015, υπάρχει αυτό το θέμα, όπως τον ενημερώνουν.

Ωστόσο, ως Δήμος και ως ΠΡΟΤΟΥΡ, συνεχίζουν τον προγραμματισμό που είχαν. Καταρχήν, η έκθεση στην Ουτρέχτη έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια αλλά μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ και τα μηνύματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, όπως και από την Αυστρία όπου, επίσης, μετέβη η Αντιδήμαρχος.



«Εμείς θα συνεχίσουμε, ανεξάρτητα του τι εξελίξεις θα έχουμε πολιτικές να στηρίζουμε αυτά που πρέπει να γίνουν για τη δική μας περιοχή και αναφέρομαι στην τουριστική προβολή», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος ο οποίος έκανε γνωστό ότι δεν θα αναβάλει την παρουσία του στη μεγάλη λη έκθεση στην Κωνσταντινούπολη, όπου επίσης μετέχει ο ΠΡΟΤΟΥΡ, και είναι μέχρι την Κυριακή, αλλά Σάββατο πρωί θα βρίσκεται στη Ρόδο. Μάλιστα, προς αποφυγήν…παρεξηγήσεων, όπως είπε, επειδή είναι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ανέφερε ότι την επίσκεψη αυτή την είχε προγραμματίσει από το Νοέμβριο.

«Δεν θα αναστείλουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπως είναι προγραμματισμένα και κλεισμένα πλέον για το θέμα του τουρισμού, η συμμετοχή του ΠΡΟΤΟΥΡ στο Βερολίνο και τη Μόσχα το Μάρτιο. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτές τις εκθέσεις και να προσπαθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο, ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθούν οι πολιτικές καταστάσεις στη χώρα μας, να διασφαλίσουμε ακριβώς αυτό το προνόμιο που έχουν τα Δωδεκάνησα και κυρίως η Ρόδος», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Προπαρασκευαστική σύσκεψη
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πόλης και του νησιού για την ερχόμενη σεζόν, ο Δήμαρχος συγκάλεσε, χθες πρωί, μία προκαταρκτική σύσκεψη με την τοπική ηγεσία της ΠΥΡ αλλά και της Αστυνομίας, με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Διοικητικών κ. Σάββα Διακοσταματίου, και υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, τέθηκε και το θέμα της επαναλειτουργίας της, υπαγόμενης πλέον στη δικαιοδοσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Δημοτικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, για τη συνάντηση ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αυτή έγινε προκειμένου, από την ερχόμενη εβδομάδα, να δουν ποιες ρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν όσο αφορά στην εμφάνιση της πόλης, που έχει να κάνει με τους πεζόδρομους, το παραλιακό μέτωπο, με τις θέσεις των μικροπωλητών ενώ ευχάριστο είναι ότι εξαγγέλθηκε και αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας υπό την εποπτεία της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε στη συνέχεια, αυτό είναι σημαντικό γιατί αυτοί οι οι πενήντα πρώην δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, θα ξαναβρούν το ρόλο τους, όμως, μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της Αστυνομίας θα μπορούν να απασχολούνται σύμφωνα με τις βάρδιες της Αστυνομίας, δηλαδή να είναι επί 24ωρου βάσεως, οπότε θα υπάρχει πιο αποτελεσματικός έλεγχος στις τουριστικές περιοχές.

Έτσι, θα μπουν σε καθημερινή υπηρεσία οι πενήντα αυτοί πρώην δημοτικοί αστυνόμοι, ο Δήμος θα μπορέσει να καλύψει τα κενά της περασμένης χρονιάς όπου δεν γινόταν έλεγχος και γενικά υπήρχε μία «αταξία» όσο αφορά στις τουριστικές περιοχές με την έλλειψη αστυνόμευσης. Μάλιστα, αν ευνοήσουν οι συγκυρίες, θεωρεί ότι θα είμαστε έτοιμοι, αν όχι από τον Απρίλιο όπως λένε από την Αστυνομία, τον ερχόμενο Μάιο.

Ειδικότερα, για τους μικροπωλητές, ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της ΠΥΡ να καταθέσουν τις θέσεις στους και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις. Ένα, όμως, είναι δεδομένο, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι υπάρχει μία απόφαση και ένας κανονισμός ότι θα είναι ομοιόμορφα, πλέον, τα κιόσκια αυτά και από τη στιγμή που το έχουν αποδεχθεί, αυτό θα είναι το πρώτο που θα ζητήσουν να ισχύσει από την ερχόμενη σεζόν.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα μεταφερθούν από το Νεώριο, είπε ότι το ένα θέμα είναι το αν θα μεταφερθούν όλοι στην ίδια περιοχή εφόσον επαρκεί ο χώρος, ή εάν θα χωροθετηθεί άλλος χώρος και μείνουν κάποιες θέσεις απέναντι από το Νεώριο, με απαραίτητη προϋπόθεση και εκεί να είναι ομοιόμορφα τα κιόσκια τους, θέμα το οποίο θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο με γνώμονα να υπάρχει μία τάξη και μία αισθητική στον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως είπε, μέσα από διαβούλευση θα προσπαθήσουν να βρουν την καλύτερη λύση, όμως διεμήνυσε ότι «αν δεν γίνει αυτό, η Δημοτική Αρχή δεν θα διστάσει να πάρει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις ανεξάρτητα του πολιτικού κόστους. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, μας ενδιαφέρει να μπει μια τάξη σ’ αυτό το θέμα. Δεν θέλουμε, από την άλλη πλευρά, να αδικήσουμε, ειδικά μ’ αυτή την οικονομική συγκυρία, κανένα συμπολίτη μας που βγάζει το ψωμί του από εκεί. Πρέπει όλοι, όμως, να προσαρμοστούμε και να μετριάσουμε τις όποιες απαιτήσεις μας και να συνεννοηθούμε.

Αυτό που προέχει είναι το συμφέρον της πόλης και μέσα απ’ αυτό πιστεύω ότι και οι συμπολίτες μας που ουσιαστικά ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα, να μη χάσουν το ψωμί τους», όπως τόνισε.

Ένα σοβαρό θέμα που θα μπει, επίσης, στο δ.σ. την ερχόμενη εβδομάδα είναι οι κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο (σ.σ. απέναντι από τα Δικαστήρια, στην πλατεία Κουντουριώτη).

Όπως είπε, έχουν δοθεί κάποιες άδειες και θα πρέπει να γίνει συζήτηση για να υπάρξει ευταξία και ομοιομορφία, «και όχι…πανηγυρτζίδικα», που δεν συνάδουν με την εικόνα της βιτρίνας της πόλης. Η πρόθεση η δική του είναι επειδή και αυτοί είναι βιοπαλαιστές, να βρεθούν κάποιοι χώροι «αλλά αυτό το απαράδεκτο που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει τέλος», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, κατά τη χθεσινή σύσκεψη, εκφράστηκε από πλευράς της ΠΥΡ προβληματισμός αναφορικά με τη λειτουργία πεζόδρομων στο κέντρο της πόλης με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κατά πόσον υπάρχει προσβασιμότητα σε περίπτωση ανάγκης.

Για τις εκλογές
Ο Δήμαρχος, τέλος, ενημερώθηκε, χθες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι ο Δήμος, όσο αφορά στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, έχει προετοιμάσει τα πάντα που τον αφορούν ενώ ενημερώθηκε και από την Περιφέρεια ότι έχουν ολοκληρώσει τους σάκους για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου