Ταξίδι του Δημάρχου Νισύρου στη Νέα Υόρκη

Ταξίδι του Δημάρχου  Νισύρου στη  Νέα Υόρκη

Ταξίδι του Δημάρχου Νισύρου στη Νέα Υόρκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη την Τρίτη 13/01/2015 στις 10:00 το πρωί. Το ταξίδι είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, με τις συναντήσεις με τους Νισύριους Ομογενείς και τις προσφορές των Νισύριων της Αμερικής στη Νίσυρο. Την Κυριακή 11/01/2015 κόπηκε η Βασιλόπιτα του Συλλόγου των Νισυρίων της Αμερικής και ταυτόχρονα έγινε η ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος του νέου ΔΣ του συλλόγου είναι ο κ. Γιάνης Κωνσταντινίδης και ένα από τα μέλη του είναι ο κ. Αντώνης Καρπαθάκης.

Ο κ. Καρπαθάκης είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νισυρίων. Η διπλή ιδιότητα του κ. Καρπαθάκη αποτελεί ιστορική πρωτοτυπία για την Ελληνική ομογένεια της Αμερικής και αναδεικνύει με περίτρανο τρόπο τους στενούς δεσμούς των μελών της κοινότητας των Νισυρίων ανά τον κόσμο. Είναι επίσης πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος των Νισυρίων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Νισυριακής κοινότητας της Νέας Υόρκης.

Ο Δήμαρχος σε εκτενή ομιλία του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής στη Νίσυρο και στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια της νέας Δημοτικής αρχής. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και έγιναν παρεμβάσεις από τους παρευρισκομένους. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν εκατοντάδες Νισύριοι και μέσα σε κλίμα ένθερμο και αδερφικό αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Ο Δήμαρχος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην παρούσα προσφορά των Νισύριων της Αμερικής στο νησί μας. Η προσφορά των δυο λεωφορείων του Κωνσταντίνου Βλάχου, αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός για τη Νίσυρο. Υπάρχει συνέχεια στις προσφορές στην πατρίδα από τους Νισύριους της Αμερικής. Οι αδελφοί Ράλλη ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου την ανακαίνιση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στη Πλατεία Ηρώων του Μανδρακίου.

Το έργο θα ξεπεράσει τις 10,000 ευρώ. Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου, ανέλαβε την αγορά δυο απινιδωτών για την προστασία της υγείας των πολιτών της Νισύρου. Ο συμπατριώτης μας Σφακιανός Γιώργος, ανέλαβε την αγορά μιας κάμερας για την απευθείας μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Σπηλιανής, το κόστος της οποίας φθάνει τα 500 ευρώ.

Όλοι οι ανά τον κόσμο Νισύριοι θα μπορούν να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία μέσω του διαδικτυακού τόπου του Δήμου. Ο συμπατριώτης μας Κώστας Παπαμιχαήλ ανέλαβε την αγορά δεύτερης κάμερας που θα εγκατασταθεί στο μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής, και την συνδρομή δυο ετών λειτουργίας.

Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 1500 ευρώ. Ο σύλλογος των Νισυρίων της Αμερικής ανέλαβε να δώσει στον Δήμο δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα, ένα τρίκυκλο για την αποκπομιδή των απορριμμάτων και ένα μικρό μεταφορικό μέσο πολιτών εντός του οικισμού τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ανιδιοτελής πατριωτισμός όλων των συμπατριωτών μας αποτελεί περίτρανη απόδειξη της συμβολής όλων των Νισύριων στην δημιουργία μιας νέας Νισύρου, της προόδου και της ανάπτυξης. Αυτό το νέο κύμα προσφορών στην πατρίδα από τους Νισύριους της Αμερικής, επιβεβαιώνει τις θέσεις της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου (ΠΕΚΑΝ) για τη συνένωση ολόκληρης της απανταχού ανά τον κόσμο κοινότητας των Νισυρίων.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion