Αναλαμβάνουν οι γυναίκες

Αναλαμβάνουν οι γυναίκες

Αναλαμβάνουν οι γυναίκες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1195 ΦΟΡΕΣ

Νικόλ Κυριακοπούλου και Μαρία Γάτου από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 και η Άλκηστις Γεωργίου του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου, δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ. Δυνάμεις κρατούν για τον ανοικτό άλλοι δύο πρωταθλητές μας, ο

Τελευταίες συναντήσεις και ρυθμίσεις θεμάτων αυτές τις μέρες μεταξύ των αρμοδίων παραγόντων του ΣΕΓΑΣ και του επικεφαλής των εγκαταστάσεων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Γιώργου Σιγάλα, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών-Γυναικών.

Η διοργάνωση θα γίνει 14-15 Φεβρουαρίου, ημερομηνίες κατάλληλες από πλευράς Ομοσπονδίας και αθλητών-αθλητριών, σ’ αυτό το διάστημα προετοιμασίας πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τον κλειστό στίβο, στη μία και μοναδική μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα, μπορούν να συμμετάσχουν και αθλητές-αθλήτριες μικρότερων κατηγοριών βάσει της προκήρυξης κάθε χρόνο, κι αυξάνουν έτσι τον αριθμό όλων όσοι βρίσκονται στις εκάστοτε εγκαταστάσεις.

Φέτος, τρεις αθλήτριες με τα χρώματα ροδίτικων συλλόγων θα συμμετάσχουν στους αγώνες του ΣΕΦ κι όχι μόνο αυτό, αλλά είναι μέσα στα φαβορί για τα μετάλλια.

Πρώτη και…καλύτερη η Νικόλ Κυριακοπούλου. Εκτός του ότι κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, η αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 ξεκίνησε ήδη τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό και συγκαταλέγεται σ’ εκείνες με πολλές πιθανότητες κατάκτησης μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Μάρτιο.

Αναλαμβάνουν οι γυναίκες

Η φετινή χρονιά αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοικτό το 2012, όταν όλη την προηγούμενη περίοδο την…έχασε εξαιτίας των σπασμένων κονταριών και της επέμβασης στο χέρι, ύστερα από τον αγώνα στο Μάντσεστερ.

Δεύτερη, από τον ίδιο σύλλογο, η…νέα, όσον αφορά τις μεταγραφές, Μαρία Γάτου. Ξεκινώντας 31 Ιανουαρίου τους αγώνες της από μίτινγκ στη Βιέννη, θέλει επίτευξη ορίου στα 60μ. και πρόκριση στους αγώνες της Τσεχίας, για να πάει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα απλώς για μια…επιβεβαίωση, πριν διεκδικήσει καλή παρουσία στην Πράγα. Η μικρή της…παρέας είναι η Άλκηστις Γεωργίου.

Η προετοιμασία για την 20χρονη αθλήτρια του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου θα βγει στην Κομοτηνή με νέο προπονητή, μιας και την κρατούν εκεί οι σπουδές της στο ΤΕΦΑΑ. Η επίτευξη ορίου της IAAF πέρσι και όχι αυτού του ΣΕΓΑΣ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Γιουτζίν, την κάνει και βλέπει διαφορετικά την παρουσία της φέτος. Αν και ανήκει στην κατηγορία νέων πλέον, δεν έχει αυτοσκοπό την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό ανοικτού στο Ταλίν της Εσθονίας.

Αναλαμβάνουν οι γυναίκες

Τα 60μ. μ’ εμπόδια, σε κάθε περίπτωση είναι ένα αγώνισμα με πολύ συναγωνισμό και η παρουσία της Ροδίτισσας πρωταθλήτριας θα έχει ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Αυτά είναι τα πιο…ηχηρά ονόματα από τα Δωδεκάνησα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα για συμμετοχή στο ΣΕΦ τον Φεβρουάριο. Η Μαρία Πιννή του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου και ο Σάββας Διακονικόλας, αθλητής του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στα 60μ. μ’ εμπόδια και το μήκος αντιστοίχως, και κρατούν τις δυνάμεις τους για τον ανοικτό στίβο με τα διασυλλογικά κατ’ αρχάς, από τον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή