Ανέβηκε η ζυγαρια μετά τις γιορτες;

Ανέβηκε η ζυγαρια μετά τις γιορτες;

Ανέβηκε η ζυγαρια μετά τις γιορτες;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 447 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Μάγδα Χατζηγεωργίου

Λιγο οι κουραμπίεδες, λιγό τα μελομακάρονα, λιγο η γαλοπούλα… καταφέραμε να φορτωθουμε 2-3 κιλάκια! Πώς θα τα ξεφορτωθούμε λοιπόν; Η απαντηση είναι απλη, με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, όχι στερήσεις και τρελές αποτοξινώσεις!

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν είναι οι εξής:

1. Τοποθετούμε σε εμφανές σημείο τη βρώμη και τα δημητριακά!Καλό είναι η μέρα μας να ξεκινάει με ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες ( π.χ. ένα μπόλ με δημητριακά ολικής αλέσεως ή με βρώμη). Αν δεν είναι της αρεσκείας μας, μπορεί να αντικατασταθεί με ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως που να περιέχει τυρί με χαμηλά λιπαρά και γαλοπούλα.

2. Μειώνουμε το κόκκινο κρέας (σε μία φορά την εβδομάδα) λόγω της κατάχρησης των τελευταίων ημερών. Για τους λάτρεις του κρέατος, προτείνεται η κατανάλωση λευκού κρέατος, όπως κοτόπουλο ή ψάρι.

3. Φροντίζουμε να υπάρχουν στο καθημερινό μας πρόγραμμα 3 με 5 φρούτα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν ως ενδιάμεσα γεύματα στο δεκατιανό ή το απογευματινό μας.

4. Η σαλάτα πρέπει να συνοδεύει κάθε μας γεύμα είτε ωμή, ειτε με χόρτα της εποχής, είτε με βραστά λαχανικά.Καλό είναι 2 με 3 φορές την εβδομάδα οι σαλάτες να αποτελούν βραδινό γεύμα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε με τροφές που περιέχουν πρωτεϊνη (π.χ. γαλοπούλα, κοτόπουλο, τόνο, αβγό, τυρί κ.τ.λ.)

5. Ελλαττώνουμε την κατανάλωση ζάχαρης λόγω της αυξημένης χρήσης της τις ημέρες των γιορτών. Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τα κάθε λογής σοκολατένια γλυκά μπορούν να αντικατασταθούν με ένα γιαούρτι με μέλι, ή γλυκό του κουταλιού, ή με μία χούφτα αποξηραμένα φρούτα, ή με λίγη μαύρη σοκολάτα.

6. Αρκέτο νέρο! Είναι κατανοητό ότι λόγω του χειμώνα η κατανάλωση νερού δεν είναι αρκετή. Προσπαθούμε όμως να πίνουμε ενδεικτικά 1,5 με 2 λίτρα ημερησίως.

7. Αποτοξινωνόμαστε από τα αλκοολούχα ποτά και τα αναψυκτικά, τα οποία είναι πλούσια σε σάκχαρα και αποθηκέυονται στον οργανισμό μας ώς λίπος. Ακόμα και τα «light», καλό είναι να αποφεύγονται. Την θέση τους μπορούν να πάρουν η σόδα, το ανθρακούχο νερό, ή ένα ποτήρι λευκό κρασί, αρκεί να υπάρχει μέτρο.

8. Συνδιάζουμε τη σωστή διατροφή με σωματική άσκηση.Καλό είναι ο καθένας μας να αυξήσει τη φυσική δραστηριότητα με όποιον τρόπο μπορεί.

Πηγή: http://www.rodosfoodnews.gr/

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές