Συνεργασία με τους βουλευτές επιδιώκει ο Γ. Χατζημάρκος

Συνεργασία με τους βουλευτές  επιδιώκει ο Γ. Χατζημάρκος

Συνεργασία με τους βουλευτές επιδιώκει ο Γ. Χατζημάρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 373 ΦΟΡΕΣ

Είναι ανάγκη για εθνική συνεννόηση για να πάει η χώρα μπροστά

Χείρα συνεργασίας τείνει προς τους νεοεκλεγέντες βουλευτές Δωδεκανήσου ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, επεσήμανε ότι χρειάζεται σύμπλευση για την επίλυση των προβλημάτων στα νησιά μας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο για την περιφέρεια είναι να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για να υλοποιηθούν έργα στην περιοχή, προσθέτοντας ότι η πόρτα της περιφέρειας θα είναι ανοιχτή για όλους.
Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας είναι η εκλογική διαδικασία. Οι Έλληνες πολίτες έκαναν τις επιλογές τους δίνοντας ένα πολύ καθαρό αποτέλεσμα, το οποίο αποτύπωσε και ενσωμάτωσε την μακρά περίοδο ύφεσης, την υψηλή ανεργία και την οικονομική πίεση που υπέστη ο ελληνικός λαός.
Συγχαίρουμε τους νέους βουλευτές και απλώνουμε χέρι συνεργασίας, για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών. Δεν έχω καμία απολύτως αγωνία και καμία αμφιβολία για την ποιότητα της συνεργασίας που θα έχουμε, αφού κοινός στόχος είναι η πρόοδος και η ευημερία των νησιών μας.

Όλοι μαζί, εμείς και οι εννέα νέοι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, θα σχηματίσουμε μια μεγάλη ομάδα . Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για όλους, γιατί τα προβλήματα είναι εδώ και ο κόσμος δεν δίνει περίοδο χάριτος σε κανένα. Με πνεύμα συνεργασίας που προϋποθέτει τη διάθεση να δουλέψεις μέσα σε ένα πλαίσιο κοινής συνισταμένης, η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτή. Σε πρώτη προτεραιότητα θέτω την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, για να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση. Από την επόμενη μέρα έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και θα την κάνουμε μαζί με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές.

Θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, εργάστηκαν πολύ σκληρά όλες αυτές τις ημέρες για να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία σε όλα τα εκλογικά τμήματα Κυκλάδων και Δωδεκανήσου διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των συμπολιτών μας».

Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος, στο πλαίσιο χτεσινών του δηλώσεων, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας ότι έχει να σηκώσει βαρύ φορτίο.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας διαχωρισμός, και να μην υπάρξει διχασμός, κάνοντας λόγο για «παιδιά και αποπαίδια» όπως είπε χαρακτηριστικά, και ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση πράξεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκινος δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ και τη νέα κυβέρνηση για τη λαϊκή εντολή προς τον κ. Τσίπρα αλλά και όπως εκφράστηκε και στα υπόλοιπα κόμματα είναι απολύτως σεβαστή, και στέλνει μηνύματα τα οποία πρέπει να λάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά.
Η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχει μία ισχυρή πλειοψηφία, 162 βουλευτές και περιμένουμε όλοι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν προς τον Ελληνικό λαό και βέβαια ως έλληνες που πάντα θέλουμε το καλό του τόπου θέλουμε να υπάρχει ενότητα κοινωνική συνοχή να φύγουμε γρήγορα από τη μέγγενη του μνημονίου και την κρίση που μαστίζει τον τόπο.

Οι προσδοκίες όλων των Ελλήνων είναι να πάμε με καλύτερα βήματα προς το αύριο, ότι και αν ψήφισαν στις εκλογές. Θα ευχηθώ καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση ως άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά, και ως άνθρωπος που σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σηκώνει ένα βαρύ φορτίο και είναι ώρα ευθύνης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα διακυβευτεί ούτε η παρουσία της χώρας μας στην ΕΕ ούτε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δημοσιονομικές καταστάσεις που θα μας οδηγήσουν ενδεχομένως σε δυσάρεστες συνέπειες για τον τόπο.

Είναι ανάγκη να φύγουμε προς το μέλλον, είναι ανάγκη για εθνική συνεννόηση. Πέρα από τα κόμματα της κυβέρνησης πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Θα επικοινωνήσω ο ίδιος με τους βουλευτές που εκλέχτηκαν, ευχόμενος ολόψυχα να πετύχουν στο έργο τους. Πρέπει επίσης να συγχαρώ και όσους συμμετείχαν στις εκλογές γιατί αφιέρωσαν χρόνο χρήμα και τη ψυχική τους ηρεμία για να συμμετάσχουν στη γιορτή της δημοκρατίας. Ο πολιτικός πολιτισμός επιβραβεύτηκε και δεν είχαμε παρατράγουδα.

Ως περιφέρεια κάναμε ότι ήταν δυνατό για να διεξαχθούν οι εκλογές, οι περισσότεροι ήταν στην ώρα τους στα εκλογικά τμήματα και ένας μόνος λόγω κακοκαιρίας δεν έφτασε έγκαιρα.
Δυστυχώς η αποχή ήταν υψηλή. Λόγω του χειμώνα και της δυσκολίας στις μετακινήσεις και λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε και να προωθήσουμε τα συμφέροντα του τόπου. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και ούτε βάζουμε διαχωριστικές γραμμές. Είμαστε εδώ, για να υπηρετήσουμε τον τόπο και αυτό πρέπει να το καταλάβει και η νέα κυβέρνηση.
Να μην λειτουργήσει δηλαδή με παιδιά και αποπαίδια. Γιατί ο διχασμός είναι πράξη που απαγορεύεται. Εμείς θα τείνουμε χέρι συνεργασίας για το καλό του τόπου και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουμε και να κρύψουμε τα προβλήματα.
Θα συνεχίσουμε τη διεκδικητική πορεία. Δεν θα γίνουμε όμως ούτε αχθοφόροι κακών πολιτικών ούτε θα συγκαλύψουμε λάθη και παραλείψεις. Το γεγονός ότι υπάρχει μία μεγάλη κυβερνητική πλειοψηφία στην περιοχή σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα.
Η ζωή και η πολιτική δεν είναι συνθήματα αλλά πράξεις. Μετά λοιπόν τις εκλογές αναμένουμε όλοι τα αποτελέσματα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης