Το Δημοτικό Σχολείο του Κολέγιο Ρόδου επισκέφθηκε το Περιφερειακό Φυτώριο

Το Δημοτικό Σχολείο του Κολέγιο Ρόδου επισκέφθηκε το Περιφερειακό Φυτώριο

Το Δημοτικό Σχολείο του Κολέγιο Ρόδου επισκέφθηκε το Περιφερειακό Φυτώριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 480 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Περιφερειακό φυτώριο Ν. Αιγαίου το Κολεγίου Ρόδου στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό σχολείο του Κολεγίου Ρόδου πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού φυτωρίου με σκοπό την ξενάγηση και την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του θερμοκηπίου, ενημερώθηκαν για τους τρόπους παραγωγής των φυτών και παρακολούθησαν τον τρόπο δημιουργίας νεαρών δενδρυλλίων που χρησιμοποιούνται στις δενδροφυτεύσεις της Περιφέρειας.
Επίσης στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος ο υπεύθυνος του Περιφερειακού φυτωρίου Γεωπόνος ΤΕ κ. Ρένεσης Νίκος μετά από πρόσκληση που του έγινε, επισκέφθηκε το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου με σκοπό την ενημέρωση στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου για τον σχολικό κήπο.
Οι μαθητές διδάχτηκαν την ανάγκη δημιουργίας του σχολικού κήπου και τα πλεονεκτήματα που αποφέρει τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στους ίδιους ,διαμορφώνοντας κοινωνικούς χαρακτήρες μέσα από την συνεργασία. Θέτει περιβαλλοντικούς προβληματισμούς, συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια και στην καλή φυσική και συναισθηματική υγεία, βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση των μαθητών.
Οι μαθητές έπειτα περπάτησαν στον κήπο τους και με την βοήθεια του γεωπόνου και των καθηγητών τους σχεδίασαν νέα παρτέρια και συμπλήρωσαν με νέες ιδέες τα υπάρχοντα με φυτικό υλικό που τους παραχωρήθηκε από το Περιφερειακό φυτώριο Ν. Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ