Mέχρι τέλος Μαρτίου το τοπίο για τις κρατήσεις στη Ρόδο

Mέχρι τέλος Μαρτίου το τοπίο για τις κρατήσεις στη Ρόδο

Mέχρι τέλος Μαρτίου το τοπίο για τις κρατήσεις στη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 628 ΦΟΡΕΣ

Δεν υπάρχει ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Παπαβασιλείου

Μέχρι το τέλος Μαρτίου εκτιμάται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα των κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο στη Ρόδο, και θα έχει διαμορφωθεί η τάση του τουριστικού ρεύματος για διακοπές στο νησί μας.

Η μετεκλογική περίοδος, εξελίσσεται ομαλά και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο, στις αγορές της Ρόδου, καθώς αποτυπώνεται στις κρατήσεις που άρχισαν να παίρνουν δειλά-δειλά τα πάνω τους.

Πάντως όπως δήλωσε στη «Ρ» ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου, η Ελλάδα «πουλά» στην κεντρική Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ανησυχία από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως διαπιστώνει ο ίδιος.
«Το θέμα δεν το συζητούν» είπε χαρακτηριστικά, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος ο τουρισμός μας θα πάει καλά με δεδομένο ότι η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία, θα δεχτούν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών λόγω της έξαρσης του ισλαμικού στοιχείου σε ανταγωνίστριες χώρες όπως είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει και το γεγονός ότι η Ρωσική αγορά παραμένει ο… μεγάλος ασθενής της τουριστικής βιομηχανίας αφού φέτος δεν θα πρέπει να περιμένουμε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Μάλιστα χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική περίοδο, χαμένη χρονιά τονίζοντας ότι αναμένεται να χάσουμε περίπου 160.000 Ρώσους τουρίστες. Πρόκειται κατά την εκτίμησή του να σημειωθεί στη Ρόδο, πτώση σε ποσοστό 60%.
Βέβαια πολλές αγορές θα σημειώσουν αύξηση, και ίσως καλύψουν τις απώλειες από τη Ρωσική αγορά από πλευράς αριθμού τουριστών, όμως δεν θα καταφέρουν να καλύψουν σε καμία περίπτωση τα έσοδα.

Κι αυτό γιατί όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαβασιλείου, οι Ρώσοι είναι οι καλύτεροι οικονομικά πελάτες από όλους τους υπόλοιπους αφού λόγω της μεγάλης οικονομικής τους επιφάνειας ξοδεύουν όχι μόνο μέσα στα ξενοδοχεία αλλά και έξω από αυτά, με αποτέλεσμα να κινούν σε μεγάλο βαθμό την τοπική αγορά. Σε ότι αφορά τη Γερμανική αγορά, τη δεύτερη μεγαλύτερη και ίσως την πιο ευάλωτη, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση στο τουριστικό ρεύμα και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό, που ίσως να φτάσει και το 20%. Από την άλλη, ο ξενοδοχειακός κλάδος περιμένει από τη νέα κυβέρνηση να καθορίσει τι θα γίνει με τις οικονομικές παραμέτρους της δραστηριότητάς τους, όπως το ΦΠΑ και τους λοιπούς φόρους.

Όπως υπογραμμίζουν η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται στήριξη αφού σε ποσοστό 70% οι ξενοδόχοι, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έχοντας χρέη και οικονομικά ανοίγματα για τα οποία περιμένουν στήριξη.

Διαβάστε ακόμη

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας