Τ. Πότσος: Άντεξαν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ

Τ. Πότσος:  Άντεξαν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ

Τ. Πότσος: Άντεξαν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 527 ΦΟΡΕΣ

Άντεξαν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, παρά την πίεση που δέ-χθηκαν, δηλώνει ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Τάκης Πότσος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, χθες, για μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην περιοχή μας για το κόμμα.

Όπως είπε, χαιρετίζουν τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες που στήριξαν το ΚΚΕ στις 25 Ιανουαρίου, που το ψήφισαν για πρώτη φορά και στη δική μας την περιοχή. «Έκα

ναν ένα μεγάλο βήμα, ένα θετικό βήμα, κάτω από πιέσεις που υπήρχαν, ούτως ή άλλως, το τελευταίο διάστημα και φάνηκε ότι κυριολεκτικά συνεχίζεται αυτή η τάση επανασυσπείρωσης ενός κόσμου γύρω από το ΚΚΕ, κάτι το οποίο είχε φανεί και στις ευρωεκλογές το Μάιο του 2014», είπε στη συνέχεια.

Ως τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ νότιας Δωδεκανήσου και πανελλαδικά, αυτό που λένε στον κόσμο είναι ότι θα συνεχίσουν την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, των συμφερόντων της εργατικής τάξης και όχι μόνο, του κόσμου που πλήγεται απ’ αυτή την πολιτική, γιατί όπως έχουν πει και προεκλογικά δεν τρέφουν ελπίδες και αυταπάτες ότι μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος μπορούν να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων.

Είπε, ακόμη, ο κ. Πότσος:
«Αρνητικό της εκλογικής μάχης που δώσαμε ήταν, ξανά, τα υψηλά ποσοστά του φασιστικού-ναζιστικού μορφώματος, αυτής της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που φαίνεται ότι το σύστημα εξακολουθεί-και δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν διαφορετικά-να την έχει ανάγκη να τη χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή ενάντια στο εργατικό, λαϊκό κίνημα. Δέχθηκαν πίεση οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί.

Άντεξαν, όμως, και άντεξαν αυξάνοντας τα ποσοστά κόμματος, ειδικά στις περιοχές έξω από την πόλη, στα χωριά. Αυτό ήταν και η επιβράβευση της συνέπειας, της ανταπόκρισης, της αγωνιστικότητας του κόμματος, κάτι που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».

Σημειώνεται ότι, η τομεακή επιτροπή, έχει ήδη οργανώσει το που θα συνεχίσουν τις περιοδείες τους για να συζητήσουν με τον κόσμο και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Για τα δημοτικά
Όσον αφορά στα δημοτικά μας πράγματα, όπως είπε, τα θέματα που έχουν αναδείξει το προηγούμενο διάστημα, εξακολουθούν να υφίστανται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης για τους ίδιους. Πρόκειται για μία σειρά από προβλήματα για τα οποία δεν έχει δρομολογηθεί η λύση τους, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα στα οποία εξακολουθούν να γίνονται «μικρομπαλώματα» δίχως να δίνεται οριστική λύση.

Ανέφερε, ακόμη, το δρόμο στ’ Αφάντου που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ειδικά αυτές τις ημέρες η κατάσταση είναι τραγική και υπάρχει ένας κόσμος που ανησυχεί αναρωτώμενος πόσα χρόνια ακόμα θα υπάρχει αυτή η κατάσταση.

Επίσης, εκτιμούν ότι παρά την αλλαγή της κυβέρνησης, μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν και δεν έχουν τέτοιου είδους…αυταπάτες. Όπως είπε, μάλιστα, ενδεχομένως να αλλάξει αυτός που θα κάνει την ιδιωτικοποίηση, να μην είναι δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ, να είναι άλλοι φορείς, δημοτικοί, κρατικοί κτλ.

Για τους ίδιους, αυτά είναι θέματα που θα εξακολουθήσουν να έχουν στην ατζέντα τους, όπως και τα θέματα Υγείας που εξακολουθούν να ταλανίζουν και τη δική μας την περιοχή, πόσο μάλλον που, σε περίπου δύο μήνες από τώρα, θα αρχίσει η τουριστική περίοδος.

Μπορεί τα θέματα αυτά να έχουν να κάνουν με το δ.σ. και την περιοχή μας, όμως, όπως είπε, δεν είναι θέματα που μπορούμε να ξεκόψουμε από τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται με κυβερνητικές αποφάσεις ή ακόμα και αυτές τις Ε.Ε. καθώς υπάρχουν κατευθύνσεις ευρωπαϊκές και για την Υγεία που
είναι χώρος όπου οι ιδιώτες επενδύουν, έχουν μεγάλα κέρδη και τους ενδιαφέρει.

Όσον αφορά στα οικονομικά του Δήμου, είπε ότι ουσιαστικά αυτό επιβεβαιώνει αυτό που είχαν πει πριν από τις εκλογές, ότι, δηλαδή, θα υπάρξει σταδιακή και όσο γίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδότηση από τους ίδιους τους πολίτες, εκτός από την κυβέρνηση.

Και είπε: «Η περικοπή των χρημάτων από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, η μείωση των ΚΑΠ, η μείωση των χρημάτων που έχουν να κάνουν με έργα, ουσιαστικά και κυριολεκτικά καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των ίδιων των Δήμων.

Οι Δήμοι ψάχνουν πόρους, όμως, ακολουθούν πιστά την εφαρμοζόμενη πολιτική του Καλλικράτη, που τους δίνει ο ίδιος ο νόμος το δικαίωμα να προχωρήσουν σε μία σειρά από την εφαρμογή νέων τελών και φόρων, αυτό θα κάνουν, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά», είπε και συμπλήρωσε ότι το αποτέλεσμα είναι να συνεχιστούν μία σειρά από απολύσεις προσωπικού και ιδιωτικοποιήσεις, σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε τομείς του Δήμου που κυριολεκτικά έχει ανάγκη ο κόσμος, και θα γίνουν με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν πόροι ενώ μπαίνει στο τραπέζι και η συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων, όπως τα ΚΗΦΗ, το «Βοήθεια στο Σπίτι» κτλ.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»