Βουλευτή θα μπορούσαν να βγάλουν τα λευκά και τα άκυρα

Βουλευτή θα μπορούσαν να βγάλουν τα λευκά και τα άκυρα

Βουλευτή θα μπορούσαν να βγάλουν τα λευκά και τα άκυρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 436 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί η αποχή να ήταν ο… μεγάλος νικητής των βουλευτικών αλλά τα λευκά και τα άκυρα που καταμετρήθηκαν στις κάλπες, ήταν αυτά που θα μπορούσαν να καθορίσουν ακόμα και βουλευτική έδρα.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 105.956 ψηφοφόρων που έσπευσαν την περασμένη Κυριακή και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα η ψήφος των 2.962 από αυτούς δεν καταμετρήθηκε σε κανένα κόμμα, αφού βρέθηκε να είναι είτε «άκυρη» είτε «λευκή».

Οι ψήφοι αυτοί θα μπορούσαν να καθορίσουν το κρίσιμο πολιτικό αποτέλεσμα και στην περιοχή της Δωδεκανήσου, όχι τόσο στον συσχετισμό των εδρών, όσο στην σειρά των νεοεκλεγέντων βουλευτών και στους υποψήφιους που θα καταλάμβαναν τελικά τις έδρες.

Ειδικά στα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) όπου οι διαφορές των υποψηφίων μεταξύ τους ήταν εξαιρετικά μικρές. Η αποχή αντίστοιχα, άγγιξε το 44%για τα Δωδεκάνησα ποσοστό που θεωρείται υψηλό σε σχέση με άλλες πολιτικές αναμετρήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»