Βάλτωσαν τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Βάλτωσαν τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Βάλτωσαν τα αντισταθμιστικά έργα της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 449 ΦΟΡΕΣ

Δύο μείζονα ζητήματα που απασχολούν την Κατταβιά, είναι το αλιευτικό καταφύγιο στο Πλημμύρι, καθώς επίσης και τα αντισταθμιστικά οφέλη από την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο Πρασονήσι.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στο Πλημμύρι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ζαννετάκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κακοτεχνίες που έγιναν είναι σημαντικές, με χαρακτηριστικότερο το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε κάποια έξοδος εντός του λιμανιού για να φεύγουν τα ύδατα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στη μία πλευρά όπου ολοκληρώνεται σύντομα η νέα ξενοδοχειακή μονάδα που χτίζεται εκεί και αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι, να χαλάει η παραλία και από την άλλη πλευρά να μπαζώνεται το λιμάνι, κάτι που αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις σύντομα να κλείσει ολόκληρος ο όρμος.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη
Αναφορικά με το ζήτημα των αντισταθμιστικών από την ΔΕΗ, για την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Πρασονήσι, μάλλον έχουν «βαλτώσει», αν και οι εργασίες προχωρούν σταθερά.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την σύμβαση, εννιά έργα ύψους 3,9 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εκτελεστούν από την πλευρά της ΔΕΗ. Μεταξύ άλλων αφορούν έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, ασφαλτοστρώσεις και αναπαλαιώσεις κτηρίων.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ζαννετάκης με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτροδότησης, η απάντηση που πήρε ήταν «εκτελέστε τα έργα και ελάτε να πληρωθείτε».

Ωστόσο όπως λέει ο ίδιος ακόμη αδυνατούν να μεταφέρουν τις σχετικές μελέτες από τα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου (σ.σ. Γεννάδι) στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ρόδου, οι οποίες σημειωτέων για να εκτελεστούν χρειάζονται πλέον και αναπροσαρμογή! Πόσω μάλλον να ξεκινήσουν σύντομα να εκτελούνται τα έργα.

Διαβάστε ακόμη

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη