Ο πρώην μνηστήρας... της έκανε το βίο αβίωτο

Ο πρώην μνηστήρας...  της έκανε το βίο αβίωτο

Ο πρώην μνηστήρας... της έκανε το βίο αβίωτο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 980 ΦΟΡΕΣ

Υπέβαλε εναντίον του αγωγή ζητώντας 150.000 ευρώ για αποζημίωση

Το συνολικό χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ ζητά 27χρονη κάτοικος Ρόδου να της καταβάλλει ο 35χρονος πρώην μνηστήρας της, ο οποίος μετά τον χωρισμό τους, τον κατηγορεί ότι της έκανε τον βίο αβίωτο!

Αν και η σχέση τους διήρκησε μόλις μερικούς μήνες, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στην αγωγή που υπέβαλλε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου δια του δικηγόρου της κ. Γιώργου Κυπραίου και συζητήθηκε το προηγούμενο διάστημα, τα βασανιστήρια της 27χρονης ξεκίνησαν αμέσως μετά.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, στις αρχές του 2006 η νεαρή κοπέλα ζήτησε από τον μνηστήρα της να χωρίσουν, γεγονός που ο 35χρονος δεν αποδέχτηκε μέχρι και σήμερα. Έτσι ο 35χρονος, αναφέρεται στην αγωγή, άρχισε να γίνεται βάναυσος και πιεστικός προκειμένου να καταφέρει την 27χρονη να επανασυνδεθούν και όσο η τελευταία δεν συναινούσε σε αυτό τόσο η κατάσταση γινόταν χειρότερη.

Ο 35χρονος απειλούσε τόσο την 27χρονη όσο και την οικογένεια της και την εξύβριζε με χυδαίες εκφράσεις ακόμη και δημόσια, ενώ τον Οκτώβριο του 2008 την απήγαγε και αφού την χτύπησε επιχείρησε να την βιάσει. Για το περιστατικό αυτό η 27χρονη είχε κάνει καταγγελία στην αστυνομία, την οποία και απέσυρε, όπως η ίδια αναφέρει στην αγωγή της, αργότερα μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την οικογένεια του πρώην μνηστήρα της.

Το 2009 η 27χρονη μετακόμισε στο νησί μας για να εργαστεί και λίγο αργότερα ήρθε και ο 35χρονος ο οποίος συνέχισε να της κάνει την ζωή κόλαση σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ οι απειλές πλέον απευθύνονταν και στον φίλο της 27χρονης.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο, υπήρξαν αρκετές φορές που ο 35χρονος, εκτός του ότι την παρακολουθούσε, την απειλούσε και την εξύβριζε, προκάλεσε φθορές στο σπίτι της πρώην μνηστής του αναγκάζοντας την να μετακομίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ επιχείρησε και να χτυπήσει με το όχημα του την 27χρονη και τον σύντροφο της. Για τα περιστατικά αυτά η 27χρονη έχει υποβάλλει μηνύσεις, και έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα, και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή σε βάρος του 35χρονου.

Με την αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και η οποία συζητήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2015, η 27χρονη ζητά να σταματήσει ο 35χρονος να προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο την προσωπικότητα της, να την εξυβρίζει και να της προκαλεί φόβο και ανησυχία με τη χρήση βίας ή άλλης παράνομης πράξης, να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση της στην κατοικία, στην εργασία και σε δημόσιους χώρους, να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής της, να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη της διαδίδοντας ψευδούς ισχυρισμούς ενώπιον τρίτων κ.α.

Επίσης με την ίδια αγωγή ζητά να απειληθεί σε βάρος του χρηματική ποινή 100.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε παράβαση του διατακτικού της απόφασης που θα εκδώσει το δικαστήριο, να τις καταβάλλει ως εγγύηση για την παράλειψη κάθε μίας από τις παραπάνω πράξεις το ποσό των 10.000 ευρώ και να της καταβάλλει το ποσό των 50.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που της προκάλεσε.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς