Aπό την αρχή η μελέτη για το νέο καρνάγιο

Aπό την αρχή η μελέτη για το νέο καρνάγιο

Aπό την αρχή η μελέτη για το νέο καρνάγιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 299 ΦΟΡΕΣ

Από την αρχή «πιάνει» το Λιμενικό Ταμείο νότιας Δωδεκανήσου τη μελέτη για το νέο καρνάγιο της Ρόδου, η οποία είχε απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη συνδυάζει με έναν συνολικότερο σχεδιασμό που περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ΡΟΜΑ αλλά και των ημερόπλοιων από το Μανδράκι.

Για το θέμα αυτό, είχε, χθες, συνά-ντηση με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόσκληση στο μελετητή που εκπόνησε τη συγκεκριμένη μελέτη στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία, όμως, όταν πήγε στο Ελεγκτικό ακυρώθηκε καθώς έγιναν διάφορες παρατηρήσεις. Όπως είπε ο κ. Χριστοδούλου, επειδή πρόκειται για ένα έργο πνοής, κάλεσαν το μελετητή για να δουν από κοινού τις παρατηρήσεις και πώς θα μπορέσουν να ξεκινήσουν με καινούργια τεύχη. Δηλαδή, επί της ουσίας, εκείνο στο οποίο έχουν συμφωνήσει είναι ότι η μελέτη θα ξεκινήσει από την αρχή βάσει των παρατηρήσεων του Ελεγκτικού και να μπορέσει, στη συνέχεια, να δημοπρατηθεί το έργο.

Πάντως, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας ότι πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα βοηθήσει και η νέα πολιτική ηγεσία γιατί πρόκειται για ένα έργο πνοής το οποίο έχει επίδραση σε όλη την εικόνα της πόλης. Θύμισε, ακόμη, ότι, το έργο, είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας του κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, το 1994, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον σκόπελο της γραφειοκρατίας, ωστόσο τώρα θα γίνει μία καινούργια αρχή. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, πρέπει να προηγηθεί η απομάκρυνση των ΡΟΜΑ και, επίσης, τα ημερόπλοια να φύγουν από το Μανδράκι.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδούλου, όλα αυτά είναι αλληλένδετα και έχουν όλοι την καλή διάθεση να προχωρήσουν αυτό το σχέδιο. Στη συνέχεια, έβαλε και τη διάσταση της τόνωσης της τοπικής οικονομίας από τη λειτουργία ενός νέου καρνάγιου ενώ θα ωφεληθεί και ο Δήμος Ρόδου γιατί η παραχώρηση είναι και με αντάλλαγμα και, όπως είπε, επιτέλους να έχουμε ένα σύγχρονο καρνάγιο, μια ναυπηγική μονάδα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, συνεδρίαση του Λ.Τ. αναβάλλεται για την επόμενη Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας καθώς ο Πρόεδρος ήθελε να είναι παρόντες και οι Δήμαρχοι από τα νησιά.


Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες