Kατάληψη στα Σφαγεία έκανε ομάδα τσιγγάνων!

Kατάληψη στα Σφαγεία έκανε ομάδα τσιγγάνων!

Kατάληψη στα Σφαγεία έκανε ομάδα τσιγγάνων!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 673 ΦΟΡΕΣ

Να τελειώνει το συντομότερο δυνατό το θέμα με την εξεύρεση χώρου εγκατάστασης των ΡΟΜΑ, καλεί ο εντεταλμένος σύμβουλος Ρόδου κ. Δημήτρης Καρατζιάς, μετά την απομάκρυνση, χθες το πρωί, από την Αστυνομία, ΡΟΜΑ που εγκαταστάθηκαν στα Σφαγεία, αλλά τα περισσότερα ήταν παιδιά.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, χθες, ο κ. Καρατζιάς ενημέρωσε για την κατάληψη που έγινε στην περιοχή των Σφαγείων από ΡΟΜΑ και ότι, έπειτα από ενημέρωση που είχε, νωρίς χθες το πρωί, από τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., η οποία, στη συνέχεια απομάκρυνε οκτώ παιδιά και δύο μεγαλύτερης ηλικίας που βρέθηκαν να κάνουν κατάληψη στο χώρο.
Ωστόσο, ο εντεταλμένος σύμβουλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι το θέμα με τις καταλήψεις από ΡΟΜΑ κοινοχρήστων χώρων, δεν λύνεται με τέτοιες παρεμβάσεις και θύμισε ότι επί Δημαρχίας του κ. Κουσουρνά είχαν προταθεί πέντε-έξι χώροι για την εγκατάσταση των ΡΟΜΑ και έπρεπε να επιλεγεί αυτός που ενοχλεί λιγότερο και, σταδιακά, να γίνει η εγκατάστασή τους εκεί αλλά και να διασκορπιστούν ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Γιατί, όπως είπε, τώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο Κορακόνερο ενώ όταν ο ίδιος επισκέπτεται τον Πταισματοδίκη του λένε ότι είναι κάτοικοι Ρόδου. «Τι θα γίνει αν πάει κάποιος από εμάς να εγκατασταθεί στο πάρκο Βύρωνος;», αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζιάς και, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι δέχεται απειλές.

Όπως είπε, πρέπει από κοινού να βρεθεί ένας χώρος ο οποίος δεν θα είναι μέσα στην πόλη και ανέφερε ότι ΡΟΜΑ είχαν εντοπιστεί και στο πάρκο της Βύρωνος και στο Νεώριο. Είπε, ακόμη, ότι σε λίγο ξεκινάει η νέα σεζόν και θα πρέπει να επισπευσθεί η εξεύρεση λύσης με το να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ένα τραπέζι.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό στα Σφαγεία είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσε να κρατήσει τους ΡΟΜΑ αφού πρόκειται για παιδιά και τίθεται ένα θέμα ποιος θα τα φροντίσει.

Για την εμφάνιση της πόλης
Αναφορικά με τους μικροπωλητές, ο κ. Καρατζιάς είπε ότι στα «Πλατανάκια» θα έχουν ομοιόμορφα καροτσάκια, το ίδιο και οι δύο-τρεις που θα παραμείνουν στο Νεώριο και ο ένας πίσω από το Μέγαρο της Περιφέρειας ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει
μία συνάντηση με την αρχαιολογία ώστε να μπορέσουν να χωροθετήσουν μικροπωλητές στην πιάτσα των ταξί στο Μανδράκι.
«Πρέπει να μπει μία τάξη», είπε, χαρακτηριστικά, και ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει την πρόταση να συσταθεί ένα συνεργείο άμεσης παρέμβασης για την πόλη, για τις λακκούβες, τους κυβόλιθους κτλ.

Για τη ΡΟΔΑ
Σχετικά με τη ΡΟΔΑ επειδή, όπως είπε, άκουσε σχόλια ότι κακώς έγιναν προσλήψεις διμηνιτών, και ότι δεν τις υπογράφει ο Επίτροπος, θέλησε να πει ότι οι διαδικασίες έγιναν κανονικά (σ.σ. είναι πρώην Πρόεδρος της Επιχείρησης) αλλά υπήρχε απαγόρευση λόγω των εκλογών.
Δεν παρέλειψε, πάντως, να τονίσει ότι, κάποια στιγμή, θα πρέπει να δουν και το θέμα της ανάγκης προσλήψεων και αναφέρθηκε στη ΔΕΥΑΡ λέγοντας ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το οργανόγραμμα της Επιχείρησης που είναι για 340 άτομα και αυτή τη στιγμή εργάζονται λίγο πάνω από 200.
Έκανε γνωστό, τέλος, ότι είχε συνάντηση και με το νεοεκλεγέντα βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό για το θέμα αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου