Ένσταση θα καταθέσει ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης

Ένσταση θα καταθέσει ο πρώην  βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης

Ένσταση θα καταθέσει ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1307 ΦΟΡΕΣ

Ένσταση προτίθεται να καταθέσει ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης αναφορικά με τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο πρώην βουλευτής μετέβη στο δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου όπου και ζήτησε να ελέγξει τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε στο εκλογικό τμήμα όπου ο ίδιος και η οικογένειά του άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αφορμή για τον έλεγχο αυτό αποτέλεσε ο αυξημένος – σχεδόν διπλάσιος- αριθμός ψήφων που έλαβε στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ο επίσης υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας.

Βάση των ίδιων πληροφοριών, από τον έλεγχο των ψηφοδελτίων που έγινε διαπιστώθηκε πως στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα οι σταυροί προτίμησης που φέρονταν να έχει λάβει ο κ. Κόνσολας ήταν 150, ενώ τα ψηφοδέλτια που μετρήθηκαν υπέρ του μόλις 75!
Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία της καταμέτρησης στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα πόλεως Ρόδου εγγεγραμμένοι ήταν 465, έγκυρα ψηφοδέλτια 461, άκυρα – λευκά 4. Έλαβαν: Βασίλης Υψηλάντης 86, Μάνος Κόνσολας 75, Ιωάννης Παππάς 54, Μίκα Ιατρίδη 34, Στέφανος Δράκος 30, Άγγελος Καλαθιανάκης 4 και Ιωάννης Κρητικός 1.

Στα επίσημα δε στοιχεία και στα παραστατικά του ίδιου εκλογικού τμήματος, όλα τα αποτελέσματα είναι τα ίδια πλην των σταυρών προτίμησης του κ. Κόνσολα όπου αντί 75 ψήφοι αναγράφονται 150.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου προτίθεται να καταθέσει ένσταση για το θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται πως στο νομό Δωδεκανήσου εξελέγησαν τρεις βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ (κ.κ. Σαντορινιός, Γάκης και Καματερός), ένας από τη Νέα Δημοκρατία (ο κ. Μάνος Κόνσολας) και ένας από το ΠΑΣΟΚ (ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός).
Αναλυτικά σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα με τα οποία έγινε η ανακήρυξη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας έλαβαν τους εξής σταυρούς προτίμησης.

Μάνος Κόνσολας: 11.863
Βασίλης Υψηλάντης: 10.531
Γιάννης Παππάς: 10.280
Μίκα Ιατρίδη: 8.394
Στέφανος Δράκος: 4.448
Άγγελος Καλαθιανάκης: 3.053
Γιάννης Κρητικός: 2.570

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»