Επέστρεψαν στις νίκες οι Άγιοι Θεόδωροι!

Επέστρεψαν στις νίκες οι Άγιοι Θεόδωροι!

Επέστρεψαν στις νίκες οι Άγιοι Θεόδωροι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 372 ΦΟΡΕΣ

Δύσκολη, αγχωτική αλλά και παράλληλα καθοριστική νίκη σημείωσαν σήμερα (1/2) οι Άγιοι Θεόδωροι κόντρα στη μαχητική Πεύκη με 69-66 και αισθάνονται να «πατάνε» καλύτερα στη Γ’ εθνική.

Η ομάδα της Ρόδου υποδέχθηκε τους «μπλε» στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και χρειαζόταν τους δύο βαθμούς αφ’ ενός για ν’ αποκτήσει απόλυτο πλεονέκτημα έναντι της Πεύκης (δύο νίκες) και αφ’ ετέρου για να διατηρήσει την απόσταση που τη χωρίζει από την «επικίνδυνη ζώνη» της κατάταξης του 2ου ομίλου.

Για σαράντα λεπτά το παιχνίδι δεν έλεγε να γείρει σε καμία πλευρά και κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των βολών όταν το 58-47 (35’) έγινε 65-62 μόλις 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Η Τύχη χαμογέλασε στους γηπεδούχους παρά το κακό ποσοστό τους στις ελεύθερες βολές κι έφτασαν αισίως στην έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Όσο αμφίρροπο ήταν το ματς του α’ γύρου (κρίθηκε στην παράταση) άλλο τόσο ήταν και το σημερινό στο Βενετόκλειο. Χωρίς τους τραυματίες Βογιατζή και Αγγελόπουλο, οι Άγιοι Θεόδωροι κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν μία «κοντή» ομάδα, με βασικό της προσόν το περιφερειακό σουτ κι έναν Γαπκιάδη σε φοβερή μέρα.

Όπως φαίνεται και από το σκορ της πρώτης περιόδου (14-14), οι δύο ομάδες άργησαν να βάλουν μπροστά τις μηχανές τους. Με αιχμή τον Κούρο, οι «πορτοκαλί» ξέφυγαν 14-8 αλλά βρέθηκαν να χάνουν 16-19 στο 13’. Ο (εξαιρετικός για άλλη μία φορά) Σκορδάλης επανέφερε το προβάδισμα για τους «Αγίους» με 25-23 το οποίο και διατήρησαν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να αποσπαστούν στο σκορ.

Το +6 επανήλθε στο 4ο δεκάλεπτο και πάλι με τον Σκορδάλη (48-42) ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ. Ανέβασε, μάλιστα, και τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 35’ με δύο βολές (58-47). Σε εκείνο το σημείο οι Άγιοι Θεόδωροι είχαν περιορίσει τα μακρινά σουτ της Πεύκης (είχαν δεχθεί οχτώ στις προηγούμενες περιόδους) ενώ κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση και στα ριμπάουντ, γιατί παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν χαμηλό μέσο όρο ύψους, ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμά τους και κάνοντας σημαντικά λάθη στην άμυνα, είδαν την Πεύκη να μειώνει σε 63-58 και 65-60 με τον Γαπκιάδη, περίπου ογδόντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Μάλιστα, αν ο Εμίρης έπαιρνε πιο …ορθολογικές προσπάθειες για τρίποντο, τα πράγματα πιθανώς να είχαν πάρει άλλη τροπή.

Οι δύο άστοχες βολές του Ξυπολιτά στα 36’’ έδωσαν ακόμη μία ευκαιρία στην Πεύκη (65-62 με Γαπκιάδη στα 29’’) όμως ο Εμίρης ήταν και πάλι άστοχος στα 14’’. Ήταν η σειρά του Ματσαμά να σπαταλήσει δύο βολές στα 11’’ και ο Κουκάκης μιμήθηκε το Βλαχοδήμο με 1/2 βολές (66-63).

Ακόμη δύο χαμένες βολές για τους Αγίους Θεοδώρους στα 9’’, αυτή τη φορά από το Ντέντα και στα 5’’ ο Γαπκιάδης έκανε το 66-65, όντας απόλυτα ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών.

Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τον Σκορδάλη ο οποίος έδειξε «κρύο αίμα» στα 4’’ (68-65) ενώ ο Βιδάλης με 1/2 έκανε το 68-66, λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα να απομένουν για το δραματικό φινάλε. Η παγίδα στην επαναφορά για κλέψιμο δεν βγήκε και ο Μητσού κέρδισε φάουλ σε «νεκρό» χρόνο, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 14-14, 29-27(ημιχρ.), 45-42, 69-66
Διαιτητές: Σοφιανόπουλος, Καρπάνος

Άγιοι Θεόδωροι (Θωμίδης): Μητσού 1, Κουϊμτσίδης, Παπανικολάου, Ξυπολιτάς 6, Ντέντα 11, Ματσαμάς 6, Αυγενικός, Βλαχοδήμος 6(1), Σκορδάλης 18(2), Κούρος 15, Εκινέ 6.

Πεύκη (Θάνος): Δρικόγιας 2, Δρακόπουλος 1, Βιδάλης 7(2), Γαπκιάδης 25(2), Νικολαΐδης 3(1), Σπηλιόπουλος, Εμίρης 10(1), Κεράτσας, Μπαρμπαρής 5, Ματαλιωτάκης, Κουκάκης 13(2).

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή