Προφυλακίστηκε ο 36χρονος για τα δέματα με το «τσάι» khat

Προφυλακίστηκε  ο 36χρονος για τα δέματα  με το «τσάι» khat

Προφυλακίστηκε ο 36χρονος για τα δέματα με το «τσάι» khat

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 552 ΦΟΡΕΣ

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 36χρονος από την Αιθιοπία, ο οποίος φέρεται ως ο αποστολέας των δεμάτων με την ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ, που εντοπίστηκε τον προηγούμενο μήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Ο 36χρονος που έχει γεννηθεί στην Αιθιοπία και συνελήφθη στην Αθήνα, προσήχθη χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκαν σε βάρος του, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την ειδικότερη μορφή της διαμετακόμισης, της εισαγωγής, κατοχής και αποστολής, από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και το όφελος υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος φέρεται να αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και να ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια Ρόδου ότι και αυτός ενεργούσε για λογαριασμό ενός αλλοδαπού από την Αιθιοπία στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο των δεμάτων.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 36χρονου και τον έστειλαν στην φυλακή.

Σημειώνεται πως την περασμένη Τετάρτη (28 Ιανουαρίου) εξηγήσεις για την υπόθεση έδωσε και ο 51χρονος κάτοικος Ρόδου ο οποίος κατηγορείται ότι έστελνε από το νησί μας στις ΗΠΑ τα δέματα με τα ναρκωτικά που παραλάμβανε μέσω ταχυδρομείου.


Ο 51χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες δηλώνοντας πως αφενός δεν γνώριζε το περιεχόμενο των δεμάτων που παραλάμβανε καθώς θεωρούσε ότι επρόκειτο για τοπικά προϊόντα της Αιθιοπίας και αφετέρου ακόμη και αν ήξερε σε καμία περίπτωση δεν θα αντιλαμβανόταν ότι επρόκειτο για απαγορευμένη ουσία αφού στην χώρα (στην Αιθιοπία) όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια τα φυτικό αυτό προϊόν κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους χωρίς κανέναν περιορισμό!

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέως και ανακρίτριας καθώς η πρώτη ζήτησε να αφεθεί ο 51χρονος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και η κα. Ανακρίτρια να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Την διαφωνία θα λύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και θα αποφανθεί αν ο 51χρονος πάρει το δρόμο για τις φυλακές ή παραμείνει ελεύθερος με όρους.

Σε κάθε περίπτωση, βάση και της ισχύουσας νομοθεσίας έως τότε ο 51χρονος παραμένει ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, του κατοίκον περιορισμού και της αφαίρεσης του διαβατηρίου του.

Σημειώνεται πως συνολικά στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης έχουν κατασχεθεί 108.938 γραμ. της ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ τα οποία είχαν σταλεί από την Αιθιοπία σε 53 συσκευασίες που περιλαμβάνονταν σε 14 δέματα.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου