Ιδρύεται σύλλογος για την προστασία του Ροδινιού

Ιδρύεται σύλλογος για την προστασία του Ροδινιού

Ιδρύεται σύλλογος για την προστασία του Ροδινιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 843 ΦΟΡΕΣ

Σύλλογος για την προστασία του πάρκου Ροδινιού βρίσκεται υπό δημιουργία, σε μια προσπάθεια των συμμετεχόντων να αναβαθμίσουν ένα από τα ιστορικότερα και παλαιότερα πάρκα της Ευρώπης και να του δώσουν την χαμένη του αίγλη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή της προσπάθειας αυτής κ. Χρήστο Αγριδόπουλο, ο οποίος ανέλυσε το πλάνο τους στο δήμαρχο Ρόδου, ο κ. Χατζηδιάκος όχι μόνο έμεινε ενθουσιασμένος, αλλά έδωσε και το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η προσπάθεια. Γι’ αυτό και επιθυμεί να τον ευχαριστήσει για το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε ο δήμος και ο ίδιος προσωπικά.



Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την ίδρυση του συλλόγου, ο οποίος πιθανόν να ονομάζεται «Σύλλογος Προστασίας και Συντήρησης Πάρκου Ροδινιού». Το όνειρο των συμμετεχόντων είναι να αποκτήσει ξανά ζωντάνια και να θυμίζει το πάρκο που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τις περασμένες δεκαετίες οι προηγούμενες γενιές Ροδιτών.

Σύμφωνα με το σχέδιό τους θα τοποθετηθούν μέσα στο πάρκο ελάφια και παγώνια ώστε να έχει και την μορφή ζωολογικού κήπου, ενώ θα λειτουργούν αναψυκτήρια, παγωτατζίδικα κλπ. τα οποία θα αποφέρουν αρκετά έσοδα, ούτως ώστε το πάρκο να αρχίσει και πάλι να «αυτοσυντηρείται». Μάλιστα προϋπόθεση θα είναι οι επιχειρήσεις που θα αναλάβουν αυτά τα πόστα να προσλάβουν καινούργιο προσωπικό. Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό θεωρούν ότι μπορούν να δημιουργηθούν έως και 300 νέες θέσεις εργασίας.



Παράλληλα θα είναι επισκέψιμο για όλους τους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αγριδόπουλος, οι ροδίτες που θα γίνουν μέλη του συλλόγου, θα καταβάλουν ένα συμβολικό ποσό ως συνδρομή για μια και μόνο φορά και από εκεί και πέρα θα έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν ελεύθερα για πάντα στο πάρκο, αφού αυτό ανήκει σε όλους τους Ροδίτες.

Επιπροσθέτως κανονικά θα καταβάλλουν εισιτήριο οι ξένοι επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλη αυτή η διαδικασία σύμφωνα με το πλάνο που καταρτίστηκε δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο δήμο Ρόδου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ήδη έχουν γίνει επαφές με αρκετούς άλλους φορείς, όπως και με την Περιφέρεια για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, αφού όπως λέει ο κ. Αγριδόπουλος «το μόνο που θέλω είναι να υλοποιηθεί και να γίνει πραγματικότητα αυτό το πρότζεκτ».

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη το πάρκο έχει υιοθετηθεί από αυτή την ομάδα πολιτών και μάλιστα έχουν ξεκινήσει να το καθαρίζουν, ιδιαίτερα στα σημεία που είχε πιάσει φωτιά πρόσφατα, ενώ περιμένουν εντός των ημερών μετά την έγκριση που δόθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Καρατζιά, να τοποθετηθεί ρολόι ύδρευσης, για να γίνει ευκολότερο το έργο τους.




Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου