Τούρκοι ξενοδόχοι: Στροφή στη Γερμανία για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη Ρωσία

Τούρκοι ξενοδόχοι: Στροφή στη Γερμανία για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη Ρωσία

Τούρκοι ξενοδόχοι: Στροφή στη Γερμανία για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη Ρωσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 647 ΦΟΡΕΣ

Στη γερμανική αγορά στρέφουν τις ελπίδες τους οι ξενοδόχοι της Τουρκίας, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις μεγάλες απώλειες εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία, οι οποίες φτάνουν για ορισμένους μήνες το 20%.

Επιπλέον, ένας από τους μεγαλύτερους ρώσους τουρ οπερέιτορ στην Τουρκία, o Tez Tour, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του fvw, η τουρκική θυγατρική του φέρεται να έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, με χρέη προς ξενοδόχους που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι ξενοδόχοι της Τουρκίας εκφράζουν φόβους ότι οι Ρώσοι θα αποφύγουν μαζικά να ταξιδέψουν στη χώρα, αφήνοντας άδεια τα δωμάτια των μονάδων τους, ειδικά ύστερα από τη δραματική αύξηση των νέων δωματίων που αναμένεται να προσφερθούν στην αγορά της Τουρκικής Ριβιέρας φέτος και υπολογίζονται σε 30.000.

Σε απάντηση των προκλήσεων αυτών, η τουρκική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να χρηματοδοτήσει μέρος του κόστους των εισερχόμενων πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο δίμηνο από τη Ρωσία.

Η Άγκυρα καταβάλλει το ποσό των 6.000 δολαρίων για κάθε πτήση στάρτερ.
Ωστόσο, οι Ρώσοι παραδοσιακά κλείνουν διακοπές την τελευταία στιγμή, και γι’ αυτό είναι πιθανόν να μην ξεκαθαριστεί, πριν το καλοκαίρι, αν το μέτρο αυτό θα αποδώσει ή όχι.Μια προφανής εναλλακτική για τους Τούρκους ξενοδόχους είναι να προσπαθήσουν να προσελκύσουν περισσότερες κρατήσεις από τη Γερμανική αγορά, ενδεχομένως με πολιτική γενναίων προσφορών ώστε να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις.

Εκτιμάται ότι υπάρχει το περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης της γερμανικής αγοράς προς όφελος της Τουρκίας, καθώς οι κρατήσεις για Τουρκία αυτή την περίοδο είναι 5% κάτω σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η Τουρκική Ριβιέρα εμφανίζει ακόμα και σημάδια αδυναμίας τον Ιανουάριο, με απώλειες 12% στα πακέτα κρατήσεων στην Αττάλεια, σύμφωνα με την εταιρία κρατήσεων διακοπών της Γερμανίας, Traveltainment.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή