Η Εφορία βγήκε… παγανιά μέσω τραπεζών

Η Εφορία βγήκε… παγανιά μέσω τραπεζών

Η Εφορία βγήκε… παγανιά μέσω τραπεζών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2951 ΦΟΡΕΣ

«Ριφιφί» ακόμα και σε λογαριασμούς για ΕΝΦΙΑ και χρέη

Άλλες δύο περιπτώσεις όπου έγινε κατάσχεση ποσών μέσα από λογαριασμούς φορολογουμένων οι οποίοι όμως είχαν τακτοποιήσει τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και την Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου, παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Έμπωνας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στην «Ροδιακή» αναγνώστες μας, δύο ακόμα καταθέτες που πήγαν να ενημερώσουν τους λογαριασμούς τους σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Έμπωνας, είδαν να έχουν κάνει… φτερά μέσα από τα βιβλιάριά τους μεγάλα ποσά.

Πρόκειται για μια 55χρονη κάτοικο Έμπωνας, που η Τράπεζα κατέσχεσε για λογαριασμό της Εφορίας το ποσό των 3.000 ευρώ περίπου και έναν 68χρονο συνταξιούχο αγρότη αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δικαιούχοι είχαν τακτοποιήσει τους λογαριασμούς τους.
Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα, η 55χρονη όχι μόνο δεν είχε καμία οφειλή προς το Δημόσιο, αλλά τις είχε τακτοποιήσει και όλες προκαταβολικά.

Αυτό που φαίνεται ίσως ότι έγινε ήταν ότι το σύστημα, μπέρδεψε την ίδια με άλλο μακρινό συγγενικό της πρόσωπο που είχε οφειλές και είχε ενδεχομένως το ίδιο ονοματεπώνυμο με την ίδια!
Στην περίπτωση του 68χρονου, αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές εβδομάδες πριν από την κατάσχεση, ο ίδιος είχε τακτοποιήσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε με την Εφορία.

Συνεχίζονται οικατασχέσεις
Οι περιπτώσεις αυτές δεν ήταν οι μοναδικές βέβαια. Όπως είχε αποκαλύψει η ΡΟΔΙΑΚΗ, άλλος ένας συνταξιούχος αγρότης από την Κρητηνία, έμεινε χωρίς σύνταξη και αναγκάστηκε να ζητήσει δανεικά για να επιστρέψει στο χωριό του, όταν είδε ότι του είχε κατασχεθεί το ποσό της σύνταξης για παλιά χρέη που είχε σε δάνειο της τράπεζας.

Στις αρχές Φεβρουαρίου επίσης με καταγγελία του, ο συμπολίτης μας κος Τσαμπίκος Καλογήρου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την προχειρότητα που υπάρχει και για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι αγρότες αναφέροντας τα εξής για παρόμοια περίπτωση:

«Κύριε Διευθυντά,
Αυτές τις μέρες επιστρέφεται στους αγρότες η παρακράτηση ΦΠΑ του έτους 2013. Η καταβολή γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Μέχρι εδώ, όλα καλά! Η ενημέρωσή τους για την επιστροφή του ΦΠΑ γίνεται μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών. Όμως για αρκετούς η οργή τους ξεχειλίζει, καθώς μαθαίνουν ότι η ΔΟΥ Ρόδου «έβαλε χέρι» στο αναλογούν ποσό τους.
Για να γίνω πιο σαφής. Με ημερομηνία έκδοσης την 27/01/2015 η ΔΟΥ Ρόδου έκανε τη «γρηγοράδα» επί δικαίων και αδίκων ή αν θέλετε επί καλοπληρωτών και κακοπληρωτών.

Παρακράτησε δόσεις ΕΝΦΙΑ χωρίς προηγουμένως να διαπιστώσει αν έχουν πληρωθεί ή όχι. Παράδειγμα: Φορολογούμενη πλήρωσε την έκτη (και τελευταία) δόση του ΕΝΦΙΑ στις 03/02/2015 στα ΕΛΤΑ, αλλά της έγινε παρακράτηση 153,60 ευρώ (τόσο ήταν το ποσό) που έπρεπε να πληρώσει έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρέχοντος μηνός!...

Άλλο παράδειγμα αγρότης πλήρωσε μετά τις 21/01/2015 την πέμπτη δόση όμως του έγινε παρακράτηση του ΕΝΦΙΑ και για τη δόση του Γενάρη και του Φλεβάρη.
Προς τι λοιπόν τόση βιασύνη και προχειρότητα από πλευράς της ΔΟΥ Ρόδου;
Οι αγρότες έχουν κάθε δίκαιο να διαμαρτύρονται και να απαιτούν την άμεση κατάθεση του επί πλέον παρακρατηθέντος ποσού στους λογαριασμούς τους.

Τα λάθη της ΔΟΥ είναι εύκολο να διορθωθούν, χωρίς να χρειαστεί να πηγαινοέρχονται από τα γραφεία της οι αδικηθέντες, που δεν φταίνε. Αρκεί να υπάρχει θέληση.
Ίδωμεν, λοιπόν...».

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009