Διαβεβαίωση Βαρουφάκη

Διαβεβαίωση Βαρουφάκη

Διαβεβαίωση Βαρουφάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός δήλωσε στην εφημερίδα «Σταθμός»:

«Είχα μία συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ολιγόλεπτη, γι’ αυτό το θέμα. Με διαβεβαίωσε ότι, δεν θα γίνει αύξηση στον ΦΠΑ των νησιών, ούτε σε αυτόν των ξενοδοχείων. Για το ότι, στον κατάλογο υπάρχουν ασάφειες, ναι υπάρχουν και σε έναν βαθμό είναι και σκόπιμες, γιατί δημιουργούν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί η κυβέρνηση και να εφαρμόσει βασικά σημεία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Και αυτό θα το δούμε στην πράξη όταν αρχίσουν να έρχονται τα νομοσχέδια στη βουλή. Δηλαδή, κατά πόσο μπορούμε να κινηθούμε μέσα σε αυτά τα πλαίσια και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» μας δήλωσε ο κ. Καματερός, προσθέτοντας: «Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε μία πολύ δύσκολη φάση σκληρών διαπραγματεύσεων.

Είχαμε τη θηλιά στο λαιμό, προσπαθούμε να την βγάλουμε, προσπαθούμε να αναπνεύσουμε και όπως είπε ο πρωθυπουργός, απλά βγάλαμε το κεφάλι έξω από το νερό. Αυτό το 4μηνο δηλαδή, θα είναι κόλαση, γιατί προσπαθούμε – όπως σας είπα – να εφαρμόσουμε βασικά σημεία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, μέχρι να φτάσουμε στην οριστική διαπραγμάτευση, που θέλουμε πια να ξεδιπλώσουμε όλο το πρόγραμμά μας».

Μας διαβεβαίωσε δε ότι, και μέσα σε αυτό το 4μηνο, οι βασικές εξαγγελίες που έγιναν στις προγραμματικές δηλώσεις από υπουργούς για άμεσα μέτρα, αυτά θα προχωρήσουν «έστω μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο και μέσα στις ασάφειες που υπάρχουν. Αυτό θέλουμε, αυτό θα παλέψουμε και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Διαβάστε ακόμη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»