Eλεύθερος ο 42χρονος για τα ναρκωτικά στην Κάρπαθο

Eλεύθερος ο 42χρονος για τα ναρκωτικά στην Κάρπαθο

Eλεύθερος ο 42χρονος για τα ναρκωτικά στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1612 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 42χρονος που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών στην Κάρπαθο.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Καρπάθου και η δικογραφία που είχε σχηματιστεί αφορούσε 23χρονο και τον 42χρονο που κατηγορούνται για κατοχή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και οπλοκατοχή, καθώς ο 42χρονος είχε βρεθεί να έχει σπίτι του εκτός από ναρκωτικά και διάφορα ρόπαλα.

Χθες ο 42χρονος, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Κώστα Διακονή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος μεταξύ άλλων δήλωσε πως είναι περιστασιακός χρήστης ναρκωτικών ουσιών όπως επίσης και ο 23χρονος συγκατηγορούμενος του με τον οποίο γνωρίζονταν αρκετά χρόνια.

Επειδή η Κάρπαθος είναι μικρό νησί ο 42χρονος είπε ότι φρόντιζε να προμηθεύεται τις ποσότητες κάνναβης που θα έκανε χρήση, από ημεδαπό ο οποίος επισκέπτονταν το νησί μία φορά το μήνα. Έτσι την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ο 23χρονος επικοινώνησε μαζί του και τον παρακάλεσε να αγοράσει ναρκωτική ουσία από τον ημεδαπό και για τον ίδιο ώστε να μην μαθευτεί στο νησί.
Πράγματι ο 42χρονος είπε ότι προμηθεύτηκε 30 γραμμάρια έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ ναρκωτική ουσία για τον εαυτό του (κάνει χρήση περίπου ένα γραμμάριο την ημέρα) και 11 γραμμάρια έναντι 50 ευρώ για τον 23χρονο. Ο ίδιος επεσήμανε πως επρόκειτο καθαρά για εξυπηρέτηση και πως σε καμία περίπτωση δεν θα είχε το παραμικρό κέρδος από τη συναλλαγή αυτή. Μάλιστα πρόσθεσε ότι το ίδιο απόγευμα ο 23χρονος τον επισκέφθηκε σπίτι του και πήρε τη ναρκωτική ουσία δίδοντας του ακριβώς τα χρήματα που είχε πληρώσει για την αγοράσει.

Σε ότι αφορά το δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 20 εκατοστών που βρέθηκε στο σπίτι του, ο 42χρονος είπε πως το είχε αγοράσει προκειμένου να το καλλιεργήσει για καθαρά προσωπική του χρήση, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και το δενδρύλλιο δεν αναπτύχθηκε ποτέ, ενώ τα 20 χάπια που κατασχέθηκαν δεν ήταν ναρκωτικές ουσίες αλλά μουρουνέλαιο, σύμφωνα και με την σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Τέλος αναφορικά με την κατηγορία της οπλοκατοχής, το μαχαίρι λεπίδα τον αστερίσκο και τα εκπαιδευτικά ροπαλάκια, τα οποία κατασχέθηκαν, ο 42χρονος είπε ότι είναι μέρος της συλλογής κειμηλίων, την οποία διατηρεί από τα χρόνια της ενασχόλησης του με τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες.
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οι συλλήψεις
Για τους δύο εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2014 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Καρπάθου στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας έκαναν έλεγχο στον 23χρονο ο οποίος βρέθηκε να κατέχει 11 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι την ποσότητα την είχε προμηθευτεί από τον 42χρονο έναντι του ποσού των 50 ευρώ και από αυτήν την μισή θα κρατούσε για λογαριασμό του και την υπόλοιπη θα την έδινε σε κάποιον γνωστό του.

Ακολούθως οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 42χρονου όπου βρήκαν:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 25 γραμμαρίων
• Κατεργασμένη κάνναβη βάρους 14 γραμμαρίων
• Ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 20 εκατοστών
• 500 σπόροι κάνναβης
• 28 αμπούλες με περιεχόμενο του οποίου η χημική σύσταση εξετάζεται
• Ένας τρίφτης κάνναβης
• Ένα μαχαίρι λεπίδα δέκα εκατοστών και ένα μαχαίρι αστερίσκος
• Ρόπαλα «νουτσάκου» και μπέιζμπολ
• το χρηματικό ποσό των 50 από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών
Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, τα αντικείμενα και τα χρήματα κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου