Β. Καλοπήτας «Η κυβέρνηση έπρεπε απλά να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι»

Β. Καλοπήτας «Η κυβέρνηση έπρεπε απλά να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι»

Β. Καλοπήτας «Η κυβέρνηση έπρεπε απλά να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 267 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωσή του, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, Βάιος Καλοπήτας, αναφέρει:

Η συμφωνία του Eurogroup στις 20/2/2015 είναι μια ενδιάμεση μεταβατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.

Μια συμφωνία κυρίως με τη Γερμανία και τους τρεις θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Στόχος αυτή της συμφωνίας ήταν πρωτίστως να προλάβει την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και να μην υποχρεωθεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, στόχοι ουδόλως ευκαταφρόνητοι οι οποίοι και επετεύχθησαν. Ωστόσο αυτή η συμφωνία αποτελεί ‘’ το πρώτο βήμα για την συνέχεια στην λιτότητα’’ .

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά ουσιαστικά το συνυπέγραψε. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο. Μέσα σ’ αυτήν την περίοδο η Ελλάδα δεν θα μπορεί να κάνει «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή να πραγματοποιήσει το προεκλογικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης . Δυστυχώς θα παραμείνουμε σε καθεστώς φθοράς και αφθαρσίας αφού δεν εξασφαλίστηκε η ρευστότητα του Ελληνικού Κράτους παρά μόνο η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος.

Μέχρι τον Ιούνιο οι «θεσμοί» θα μας ελέγχουν και θα μας αξιολογούν. Αν η αξιολόγηση μας βγάλει προβιβάσιμους θα κλείσει το προηγούμενο μνημόνιο και θα μπούμε σε μια νέα φάση στην οποία θα διαμορφωθεί το νέο μνημόνιο (που από εδώ και πέρα θα το λέμε «συμβόλαιο»). Ένα συμβόλαιο απαραίτητο για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις τεράστιες υποχρεώσεις προς τους δανειστές μας (ιδίως την ΕΚΤ) τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Ελληνική κυβέρνηση λοιπόν , αντί πολύ απλά να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι - το οποίο θα ήταν και το επικερδές για τον τόπο- δηλαδή μετάβαση σε ένα πιο άνετο καθεστώς προληπτικής πιστωτικής γραμμής, ακολούθησε την τακτική της ‘’σκληρής’’ διαπραγμάτευσης και της ‘’δημιουργικής ασάφειας’’. Τακτική η οποία όπως αποδεικνύεται, κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχαν κτίσει οι Έλληνες με τις θυσίες τους, όλον αυτό τον καιρό και κατέληξε σε μια μη επωφελής στο σύνολο της συμφωνία.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»