Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι περικοπές στο δήμο Ρόδου

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι περικοπές στο δήμο Ρόδου

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι περικοπές στο δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1024 ΦΟΡΕΣ

Λίστα με 102 μεγαλοοφειλέτες απασχολεί τους αρμόδιους των υπηρεσιών

Στη δυσπιστία και την κριτική διάθεση της μειοψηφίας για τις περικοπές που προβλέπονται σε ορισμένους τομείς, “σκόνταψε” η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για τις περικοπές που πρέπει να γίνουν στα έξοδα του Δήμου προκειμένου να απαλείψει μέρος των τεράστιων απωλειών μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και, όπως αναμενόταν, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προ-χθές το βράδυ ενώ διχασμένο εμφανίστηκε το Σώμα για το κατά πόσον, τελικά, ο δημοτικός φόρος εξυπηρέτησε τον αναπτυξιακό του ρόλο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Για ώρες διήρκεσε η συζήτηση για το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2015 (σ.σ. έτσι όπως ήρθε για έγκριση), προχθές το βράδυ, με τους βασικούς εισηγητές της Δημοτικής Αρχής που ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης και ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος να υπεραμύνονται τα μέτρα που λαμβάνονται υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μπουν νέοι φόροι και τέλη ενώ οι περικοπές δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων αλλά πρόκειται για μία «τεχνική προσαρμογή» του προϋπολογισμού και εξορθολογισμό των εξόδων που γίνονταν.

Σύσσωμη η μειοψηφία, από την άλλη, εμφανίστηκε σκεπτική και επιφυλακτική για τις περικοπές ιδιαίτερα σε ορισμένους κωδικούς που έχουν να κάνουν με τον ΔΟΠ, τον ΠΡΟΤΟΥΡ, τον ΔΟΠΑΡ, τις Σχολικές Επιτροπές κτλ.

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν απεφεύχθη, τελικά, μία συζήτηση για το τι εξυπηρέτησε ο Δημοτικός Φόρος για είκοσι χρόνια και πλέον και πως αξιοποιήθηκαν τα πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξαν οι Δήμοι της Δωδεκανήσου, με τις διαφωνίες να είναι αισθητές ακόμα και σε…«επίπεδο κορυφής» όπως μεταξύ του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι υπέρ της εισήγησης ψήφισαν η πλειοψηφία και το μέλος της παράταξης του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου κα Ελπίδα Ατσίδη ενώ ο ίδιος ψήφισε «παρών» και κατά ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι.

Αρχικά, λοιπόν, έκαναν τις εισηγήσεις τους, καταρχήν, ο κ. Περδίκης ο οποίος ανέλυσε την εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών η οποία, στην ουσία, είναι και το «Μνημόνιο» που ψηφίστηκε και, στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, για πρώτη φορά όπως τόνισε και ο ίδιος, διάβασε τη γραπτή εισήγηση που είχε καταθέσει αναλύοντας τη φιλοσοφία και τους στόχους των μέτρων που λαμβάνονται.

«Λίστα Περδίκη»
Ο Δήμαρχος, επίσης, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τους Υπουργούς ενώ μίλησε με αυστηρό τόνο για τους πολίτες λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν μεγάλες οφειλές προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΡ και να βάζουν τελευταίο το Δήμο ενώ είναι πρώτοι σε απαιτήσεις απ’ αυτόν.

Ιδιαίτερα σημαντικό, όμως, είναι αυτό που προανήγγειλαν, προχθές το βράδυ, ο Δήμαρχος αλλά και ο Αντιδήμαρχός του. Όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος, κανένας απ’ αυτούς που υπηρέτησαν δεν έλαβε κανένα μέτρο για να εισπραχθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών (ΠΟΕ), που, ως γνωστόν, ανέρχονται περίπου στα 76 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 30 εκατ. ευρώ είναι από οφειλές ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και δεν θεωρείται πιθανόν να εισπραχθούν και ανέφερε ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε γραπτά ότι θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η λίστα των μεγαλοοφειλετών που, όμως, έρχονται και από προηγούμενους Καποδιστριακούς Δήμους.

Αργότερα, το παραπάνω επαναβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος που, μάλιστα, χαρακτήρισε τον κατάλογο ως «λίστα Περδίκη» που είναι…της μόδας, λέγοντας ότι πάρα πολύ σύντομα θα έρθει για διαβούλευση η εντολή που έχει δοθεί στις οικονομικές υπηρεσίες για λήψη αναγκαστικών μέτρων για μεγαλοοφειλέτες.

Όπως είπε, υπάρχει μία «λίστα Περδίκη» που θα τεθεί σε διαβούλευση για 102 μεγαλοοφειλέτες του Δήμου οι οφειλές των οποίων ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν με αυτό το θέμα που είναι ζωτικής σημασίας.

Κριτική και επιφυλάξεις
Την απόφασή τους να μην ψηφίσουν την εισήγηση γνωστοποίησε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης επειδή όπως είπε δεν συμφωνούν, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο, με τη γενική μορφή Διοίκησης όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τον προϋπολογισμό και το Τ.Π.

Μεταξύ άλλων, και στη δευτερολογία του, ο κ. Καρίκης επεσήμανε ότι ο ίδιος ο Δήμος πρέπει να πείσει ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει όλα τα δικαιώματά του γιατί αυτή τη στιγμή στις προτεραιότητες όλων των πολιτών είναι πολύ πίσω.

Προέβλεψε, επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή θα έχει πρόβλημα στις ενέργειές της για τους μεγαλοοφειλέτες αφού είναι διάχυτο στους κόλπους της ότι «δεν είναι ώρα να πιέζουμε τους πολίτες». Πάντως, ο επικεφαλής της μείζονος, δεν παρέλειψε να πει ότι τηρώντας μια έντιμη στάση δεν μπορούν να πουν να μη γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες.

Σκεπτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Χατζής Χατζηευθυμίου ο οποίος, ωστόσο, μίλησε για καλή διάθεση και πρόθεση της παράταξής του να στηρίξει τη Δημοτική Αρχή στο θέμα αυτό, εφιστώντας, όμως, την προσοχή ότι δεν θα πρέπει να…πάρουμε μολύβι και να αρχίσουμε να κόβουμε αλλά να δούμε τι επιπτώσεις έχουν οι περικοπές αυτές στην κοινωνία.

«Κανείς μας δεν έπεσε…από τα σύγνεφα», είπε, στη συνέχεια, αναφέροντας ότι γνώριζαν πριν από τις εκλογές ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., άρα έπρεπε κάθε παράταξη να έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο και έπρεπε να το είχαν συζητήσει στο δ.σ. πριν από την αναμόρφωση. Είπε, ακόμη, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο Δήμος να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΔΕΥΑΡ με το να τη «φορτώνει».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Υψηλάντης, είπε και εκείνος ότι κανένας τους δεν ήταν ανυποψίαστος για το τι μπορούσε να συμβεί από τις εκλογές και παρ’ όλα αυτά έφθασαν στην εκπνοή της προθεσμίας για να έρθει η εισήγηση.

Όσο για τα όσα προτείνονται ανέφερε ότι πρόκειτασι για μείωση στην πρόνοια, την πολιτική προστασία, για τον τουρισμό κτλ. ώστε να μη μπει ο Δήμος σε επιτήρηση ενώ αυτά είναι…αυτοεπιτήρηση. Είπε, ακόμη, ότι η Δημοτική Αρχή προτείνει να φορτώσουν στη ΔΕΥΑΡ 2,3 εκατ. ευρώ χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι η Επιχείρηση έχει μακροπρόθεσμες απαιτήσεις από το Δήμο.

Σχολίασε, επίσης, και το γεγονός ότι μπαίνει ένα κονδύλι 2,3 εκατ. ευρώ από μελλοντική αύξηση ανταποδοτικών τελών δίχως να έχει μελετηθεί επαρκώς. Είπε, ακόμη, ότι τα μακροπρόθεσμα σχέδια που ανέλυσε ο Δήμαρχος αποτελούν…διασκέδαση της ζοφερής πραγματικότητας και κατέληξε ότι για όλους αυτούς τους λόγους δεν ψηφίζουν την εισήγηση.

Τέλος, ο επικεφαλής της μικρότερης παράταξης κ. Τάκης Πότσος αφού ξεκαθάρισε ότι βλέπουν από διαφορετική πολιτική γωνία τα πράγματα, μίλησε για ένα «πολιτικό και διαχρονικό ζήτημα» και τόνισε ότι αυτό που συζητούν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν.

Ανέφερε, ακόμη, ότι είναι παγίδα να συζητούν μόνο για το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και όχι για τη μείωση που έχουν υποστεί στους πόρους της η Αυτοδιοίκηση. Μίλησε, ακόμη, για πολιτικές διαχρονικές ευθύνες που έχουν εκείνοι που έκαναν πλάτη στους πολιτικούς τους προϊσταμένους για τη συνεχή αυτή μείωση των πόρων.

Υπεραμύνθηκε η Δημοτική Αρχή
«Να βάλουμε το δάχτυλο επί των τύπο των ήλων», ξεκίνησε να λέει στη δευτερολογία του ο κ. Περδίκης καθώς και ότι θα πρέπει να πουν και μερικές αλήθειες: Η σημερινή τεχνική αποτύπωση του προϋπολογισμού αφορά μόνο το σκέλος των δαπανών και δεν έγινε καμία κουβέντα για τα έσοδα που, όπως είπε, ο ίδιος έχει κοστολογημένη πρόταση και, μάλιστα, άμεσης ρευστότητας για τα ταμεία του Δήμου και τους κάλεσε να κάνουν οι επικεφαλής νέα συνάντηση, μαζί και με τον Δήμαρχο, για να κάνουν και εκείνοι τις δικές τους προτάσεις και να τις φέρουν στο δ.σ. Μάλιστα, είπε ότι προτίθεται να ζητήσει να γίνει και ονομαστική ψηφοφορία «για ν’ αναλάβει και ο καθένας τις ευθύνες του».

Επανέλαβε κατηγορηματικά, όσο αφορά στα έσοδα, ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος, κανένα νέο τέλος και αυτό φαίνεται και μέσα από τον προϋπολογισμό και ότι ίσως υπάρχει αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε υπηρεσίες που εμφανίζονται ελλειμματικές.
Είπε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους πολίτες και διαβεβαίωσε ότι «κανένας πολίτης δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα cent του ευρώ από οποιαδήποτε αναπροσαρμογή».

Συμμάζεμα και εξορθολογισμός των δαπανών είπε ότι αποτυπώνεται από τις περικοπές. Μάλιστα, θέλησε να λύση…την παρεξήγηση λέγοντας π.χ. ότι οι μελέτες της πολεοδομίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο αλλά αυτά που περικόπτονται είναι που χρονίζουν στα συρτάρια και κάθε χρόνο αποτυπώνονται, άρα δεν το χάσαμε.

Καμία περικοπή απολύτως στα Νομικά Πρόσωπα και καμία περικοπή στις προνοιακές δομές», θέλησε να ξεκαθαρίσει, στη συνέχεια, και εξήγησε δίνοντας απολογιστικά στοιχεία του Δήμου το 2014 και με το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. μέσα ως έσοδο. Ανέφερε, λοιπόν, χαρακτηριστικά, ότι ο ΔΟΠ είχε αρχικό προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ όπως και τώρα και τελικά πήρε 1,167 εκατ. ευρώ αλλά λειτούργησε δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το Μουσείο είχε 300 χιλιάδες, έχουν εγγράψει 236 χιλιάδες ευρώ και πήρε 113 χιλιάδες ευρώ και επίσης λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο ΔΟΠΑΡ είχε προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ και πήρε 1,895 εκατ. ευρώ και αυτός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Μιλώντας, όμως, για τον εξορθολογισμό και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού αναφέρθηκε στο προσωπικό του Δήμου και εκεί αναδείχθηκε και η διαφορετική αντίληψη που έχει ο κ. Περδίκης με τον Δήμαρχο για το θέμα αυτό. Είπε, χαρακτηριστικά: «Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι ο Δήμος μισθοδοτεί πάνω από 1300 άτομα και όλες οι Διευθύνσεις είναι ελλειμματικές και αν ρωτήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία από αυτά τα άτομα χρειαζόμασταν κάθε χρόνο και έκτακτο προσωπικό;

Μα που είναι αυτά τα 1380 άτομα και ποια είναι η παραγωγικότητα; Που αν κάνουμε εξορθολογισμό και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού νομίζω ότι ο Δήμος δεν έχει ανάγκες ούτε για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ούτε για συμβάσεις εποχικού προσωπικού. Μας φθάνουν και μας περισσεύουν»!

Για τη ΔΕΥΑΡ είπε ότι η μεταφορά του ποσού είναι τεχνική και δεν δημιουργούν «στραγγαλισμό» στην Επιχείρηση, σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει «να χωρίσουμε τα τσανάκια μας» και να λειτουργήσουν σωστά ως Δήμος και ως Νομικό Πρόσωπο, να πληρώνει δηλαδή ο ένας τις υποχρεώσεις του στον άλλο. Εξήγησε ότι δεν θα της φορτώσουν δάνεια, απλά θα κάνουν έναν διακανονισμό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, ο οποίος έκλεισε και τη συζήτηση, μίλησε για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Δημοτική Αρχή για την αποκόμιση εσόδων με πρώτη την εκμετάλλευση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δήμου, όπως τα σφαγεία, το Ακταίον, το Ιαλύσιο, η μελέτη για τη Νέα Αγορά κ.α. Ακόμη, ανέφερε ότι η εισφορά σε γη και σε χρήμα ξαναμπαίνει στο τραπέζι αλλά, όπως είπε, και η ιστορία με τα μισθώματα.

Για την αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών μόνο για τους επιχειρηματίες είπε ότι δεν έχει σχέση με διάθεση εκδίκησης αλλά αυτοί που ωφελούνται πρέπει να αποδίδουν ενώ και με αυτό που θα γίνει θα πληρώνουν πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που πλήρωναν για το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. διχάζει… εκ των υστέρων
Διχασμένο εμφανίστηκε το δ.σ. σχετικά με το ρόλο που εξυπηρέτησε τα τελευταία είκοσι χρόνια ο δημοτικός φόρος Δωδεκανήσου. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, είναι τα όσα είπε ο κ. Περδίκης ο οποίος αφού εξέφρασε τη λύπη του που χάθηκε, ανέφερε:

«Όμως, θα πρέπει να δώσουμε και μία πειστική απάντηση στο ροδιακό λαό μετά από ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. είκοσι χρόνων, μετά από έναν έξτρα φόρο εισοδήματος μόνο της Δωδεκανήσου, πρέπει να απαντήσουμε στο ροδιακό λαό και να του πούμε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε μία μαρίνα; Ένα καρνάγιο; Γιατί δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα με τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους; Γιατί δεν έχουμε προχωρήσει στην ανακύκλωση;

Γιατί δεν έχουμε ένα παραλιακό μέτωπο; Γιατί δεν έχουμε ένα Εθνικό Θέατρο; Γιατί δεν έχουμε λύσει το κυκλοφοριακό που είναι αναπτυξιακά έργα; Γιατί δεν τα λύσαμε με όλους αυτούς τους πόρους και φθάνουμε σήμερα να κλαίμε το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. Βεβαίως και τον θέλουμε, βεβαίως και ήταν εργαλείο για τους Δήμους αλλά πρέπει, όμως, να πούμε και τις αλήθειες».

Την…αντίθετη άποψη εξέφρασε, στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ο οποίος επεσήμανε ότι εξαρτάται από το τι εννοεί κανείς ανάπτυξη και αναφέρθηκε στην προσέγγιση του κ. Περδίκη λέγοντας: «Δηλαδή, ανάπτυξη είναι τσιμέντο;

Είναι μόνο κτίριο; Δεν είναι ανάπτυξη αυτό που είπα, παιδεία, σχολεία, υγεία, πρόσληψη προσωπικού για να έχω καθαρή πόλη; Και γιατί τα ακυρώνουμε όλα;», είπε και τόνισε ότι τα λέει αυτά τη στιγμή που ο ίδιος δεν χειρίστηκε τίποτα από τα 200 εκατ. ευρώ που έλαβαν οι Δήμοι της Δωδεκανήσου όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Δηλαδή, ακυρώνουμε το ότι έγινε από το 1994 μέχρι το 2014 σ’ αυτό το Δήμο εμείς οι ίδιοι;» είπε, ακόμη, ο κ. Χατζηδιάκος και ανέφερε ότι μπορεί να μην έγιναν οι μαρίνες, η ανάπλαση της παραλίας κτλ. αλλά αυτά μπορεί να μην έπρεπε να γίνουν από το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον εξορθολογισμό στα καύσιμα-την εισήγηση για τη μηχανογράφηση του τροχαίου υλικού και τον έλεγχο στα καύσιμα παρουσίασε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σταυρής-και είπε, ανεβάζοντας μάλιστα και τους τόνους, ότι του χρόνου θα φανεί ότι έγινε οικονομία στα καύσιμα και στις ανεξέλεγκτες προμήθειες των υλικών και αυτό είναι εξορθολογισμός.

Ο κ. Καρίκης είπε ότι η όλη λειτουργία του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. υπονομεύτηκε διαχρονικά από τους ίδιους τους Δήμους. Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηευθυμίου είπε ότι στηρίζει την άποψη του Δημάρχου ότι έγιναν αναπτυξιακές δράσεις με το ΔΗ.ΦΟ.ΦΩ. και ότι μόνο περιστασιακά χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς.

Για το ρόλο του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., είπε ο κ. Υψηλάντης: «Η αντιστοίχιση της απώλειας εσόδων του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., με την κατάργηση κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών δαπανών δεν τεκμηριώνει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που νομικά μεν είχε αλλά πρακτικά είναι γνωστό τοις πάσει ότι δεν είχε ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.» και συμπλήρωσε:

«Είναι, δηλαδή, άγνωστο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι όταν μεταξύ μας κουβεντιάζουμε για την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ, το πρώτο πράγμα που λέμε είναι ότι την πατήσαμε και χάσαμε το ένα τρίτο της μισθοδοσίας του προσωπικού; Αυτή είναι η πραγματικότητα, ότι διογκώθηκε ένας Δήμος χρησιμοποιώντας αυτούς τους πόρους για άλλους σκοπούς πέρα από αυτούς που περιγράφονταν.

Ο κ. Πότσος είπε ότι η αξία, η αποτελεσματικότητα και η ορθή λειτουργία του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. υποθηκεύτηκε διαχρονικά, εσωτερικά, μέσα από τους Δήμους και ας μη ρίχνουμε ευθύνη σε άλλους. Δεν είχε αναπτυξιακή δράση αφού αν αυτά τα 200-250 εκατ. ευρώ έπεφταν στο νησί.

Με τον Δήμαρχο συντάχθηκε, τέλος, ο Αντιδήμαρχος και πρώην Δήμαρχος Αφάντου κ. Σάββας Διακοσταματίου ο οποίος αναρωτήθηκε αν δεν πήγαινε για αναπτυξιακές δράσεις ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. τότε γιατί αναζητούν τα 10 εκατ. ευρώ που είναι το κενό. Είπε, ακόμη, ότι οι δομές που στηρίζονταν από αυτόν, όπως η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και ο ΠΡΟΤΟΥΡ στην ουσία είναι υποχρεώσεις του Κράτους και κάλεσε να σταματήσει αυτή η κουβέντα που αφορά το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης