Είχε κρύψει 316 γραμμάρια ηρωίνης στο Μόντε Σμιθ

Είχε κρύψει 316 γραμμάρια ηρωίνης στο Μόντε Σμιθ

Είχε κρύψει 316 γραμμάρια ηρωίνης στο Μόντε Σμιθ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1322 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ύστερα από παρακολούθηση

Επ’ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρνε «καβάτζα» 316 γραμ. ηρωίνης, που είχε κρύψει Αλβανός στο Μόντε Σμιθ, συνελήφθη 52χρονος στη Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία ο 52χρονος έκρυψε τα ναρκωτικά σε άλλο κοντινό σημείο με σκοπό να διαθέσει τμηματικά σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Ο 52χρονος φέρεται να λειτουργούσε για λογαριασμό του 36χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2015 από τους αστυνομικούς της Δίωξης μαζί με 35χρονο ημεδαπό κατηγορούμενοι για αγοραπωλησία ναρκωτικών τα οποία είχε ανασύρει ο αλλοδαπός από την ίδια περιοχή του Μόντε Σμιθ.

Μάλιστα μετά την απολογία του ο 36χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. Όμως η υπόθεση φαίνεται ότι δεν σταμάτησε εκεί.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την περιοχή και προχθές το πρωί είδαν τον 52χρονο να προσέρχεται στο Μόντε Σμίθ να μεταφέρει από «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε ο Αλβανός συσκευασία με ναρκωτικά και να την κρύβει σε άλλο κοντινό σημείο.

Όπως διαπιστώθηκε η συσκευασία περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 316 γραμμαρίων, την οποία σκόπευε να διαθέσει ο 52χρονος σε τοξικομανείς του νησιού, για λογαριασμό του έγκλειστου Αλβανού, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ακολούθως, συνελήφθη ο 52χρονος δράστης και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, δυο κινητά τηλέφωνα και δυο τμήματα ναρκωτικών χαπιών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Χθες ο 52χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία έως αύριο.

Η σύλληψη του Αλβανού
Και οι δύο συλληφθέντες είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ ειδικά ο αλλοδαπός κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται στην μεγάλη υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου τον Φεβρουάριο του 2011.

Μάλιστα για αυτήν την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ποινή την οποία όμως κατάφερε να «εξαφανίσει» στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις αρχές Δεκεμβρίου 2014 όπου και κρίθηκε αθώος.

Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί για πολύ την ελευθερία του αφού στις 17 Φεβρουαρίου 2015 το μεσημέρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης να πουλάει στην περιοχή του Μόντε Σμιθ ποσότητα ηρωίνης σε 35χρονο κάτοικο Ρόδου με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο.

Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών ο Αλβανός επιχείρησε να πουλήσει στον ημεδαπό ποσότητα ηρωίνης 30 γραμμαρίων την οποία είχε αποκρύψει σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Μόντε Σμίθ.

Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 49.2 γραμμάρια ηρωίνης, 67 ναρκωτικά χάπια, 1 σουγιάς, 4 κινητά τηλέφωνα, ένα ι.χ.ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό.

Συνελήφθη για ληστεία
Αλλά και ο 52χρονος είχε συλληφθεί στις 18 Ιανουαρίου 2015 κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος μίας 55χρονης ιδιοκτήτριας πρακτορείου ΟΠΑΠ.

Ο 52χρονος ο οποίος απολογούμενος είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται, μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μία φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου