Το πρόβλημα είναι εδώ

Το πρόβλημα είναι εδώ

Το πρόβλημα είναι εδώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 320 ΦΟΡΕΣ

Πριν από τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους κατήγγελλε την τότε κυβέρνηση για κινδυνολογία σχετικά με τη δυνατότητα του Δημοσίου να αποπληρώνει τα δάνεια προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Επιπλέον, κορυφαία στελέχη του υποστήριζαν δημοσίως ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται το υπόλοιπο των δανείων.

Τις τελευταίες ημέρες κορυφαίοι παράγοντες της νέας κυβέρνησης δηλώνουν συνεχώς ότι υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή δύο δισ. ευρώ στο ΔΝΤ τον... Μάρτιο. Είναι προφανές ότι οι επανειλημμένες δηλώσεις, γι' αυτό το μείζον θέμα, προκαλούν τουλάχιστον ανησυχία.

Τώρα, κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν εκ των υστέρων να «κατεβάσουν» τους τόνους, να υποβαθμίσουν το πρόβλημα. Υπάρχει όμως η πραγματικότητα: Με τα σημερινά δεδομένα, ταμειακά διαθέσιμα, για την πληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας τον Μάρτιο προς το ΔΝΤ, δεν υπάρχουν.

Όχι μόνον γιατί η Ελλάδα δεν εισέπραξε την τελευταία δόση, για το 2014, των δανείων, αλλά και γιατί υπάρχει υστέρηση στις εισπράξεις των εσόδων του Δημοσίου, ιδίως των φορολογικών εσόδων.

Καθώς το πρόβλημα είναι μπροστά μας, η κυβέρνηση... στρέφεται στους δανειστές της χώρας και ουσιαστικά ζητά... προκαταβολές.

Μόνο που η συμφωνία με τους «θεσμούς» δεν περιλαμβάνει καμιά αναφορά σε χρηματοδότηση, ενώ εκπρόσωποι αυτών των «θεσμών», όπως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αλλά και ο Μ. Ντράγκι, τις τελευταίες ημέρες δηλώνουν μετ' επιτάσεως ότι η χώρα δεν πρόκειται να λάβει ούτε ένα ευρώ, αν δεν τηρήσει τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Η Ελλάδα πήρε τετράμηνη παράταση, αλλά η έλλειψη οξυγόνου, δηλαδή ρευστότητας, προκαλεί... επείγουσα ανάγκη για συμφωνία, ώστε να αποφευχθούν «ατυχήματα».

(Από την “Ημερησία”)

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις