Έφθασαν οι πρώτες Δανέζες στη Ρόδο!

Έφθασαν οι πρώτες Δανέζες στη Ρόδο!

Έφθασαν οι πρώτες Δανέζες στη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6354 ΦΟΡΕΣ

Eίναι γλυκύτατες, παραγωγικές και... τετράποδες!

Αυτή τη φορά το φορτηγό πλοίο που προσέγγισε το εμπορικό λιμάνι της Ρόδου, είχε τετράποδους ταξιδιώτες! Έφθασαν στο νησί μας από τη μακρινή Δανία, αρχικά οδικώς μέχρι το λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς μέχρι τη Ρόδο.

Τα συμπαθή ζώα ανήκουν στη ράτσα Holstein, που φημίζεται για την υψηλή απόδοση της σε παραγωγή γάλακτος, που ξεκινάει από τα 8.000 κιλά και μπορεί να φθάσει ακόμη και τους 11 τόνους ανά έτος.

Η φυλή έχει εξελιχθεί με φυσικές μεθόδους στην πορεία αιώνων, με αυστηρό έλεγχο απογόνων μέχρι και τις μέρες μας, σε κτηνοτροφικά προηγμένες χώρες, κερδίζοντας την προτίμηση των πιο απαιτητικών παραγωγών ανά τον κόσμο.

Οι χαριτωμένες Δανέζες, μεταφέρθηκαν με ειδικό φορτηγό, έχοντας όλες τις ανέσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, από φαγητό και νερό μέχρι και κλιματισμό!

Πρόκειται για την πρώτη παραλαβή από συνολικά 70 νέες ιδιόκτητες αγελάδες, που αποκτά το γνωστό εργοστάσιο γάλακτος ΑΓΝΟΓΑΛ στα πλαίσια του προγράμματος συνεχούς στήριξης των τοπικών παραγωγών και ενίσχυσης του ζωϊκού κεφαλαίου στη Ρόδο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών, για ντόπιο, φρέσκο και αγνό γάλα.

Η εκτροφή των αγελάδων και η συλλογή του γάλακτος θα γίνεται στην πρότυπη μονάδα των αδερφών Παναγιώτη και Κωνσταντίνου Θυριάκη στη Διμυλιά, επισφραγίζοντας την άριστη συνεργασία της ΑΓΝΟΓΑΛ με πολλούς παραγωγούς της Ρόδου για περισσότερα από 80 χρόνια, που μεταφράζονται σε 3 συνεχόμενες γενιές γαλακτοκομικής παράδοσης.



Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής