«Τρελή» νίκη Κολοσσού, με υπογραφή Χίτσκοκ!

«Τρελή» νίκη Κολοσσού, με υπογραφή Χίτσκοκ!

«Τρελή» νίκη Κολοσσού, με υπογραφή Χίτσκοκ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1091 ΦΟΡΕΣ

Το πιο…τρελό και σπάνιο φινάλε σε αγώνα μπάσκετ, τέτοιο που ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα μπορούσε να σκαρφιστεί, έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Βετενόκλειο για να παρακολουθήσουν τη συνάντηση του Κολοσσού με τον Απόλλωνα Πατρών.

Οι «θαλασσί» πήραν στο νήμα τη νίκη με 64-63, έσπασαν την απόλυτα αρνητική παράδοση που είχαν μέχρι σήμερα κόντρα στους Αχαιούς, συμπλήρωσαν εκατό επιτυχίες στην Α1 κατηγορία και έκαναν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους.

Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα των απίστευτων που έγιναν στο παρκέ τα τελευταία δευτερόλεπτα ενός πραγματικού ντέρμπι.

Ο Κολοσσός έφτασε στο σημείο να προηγηθεί στο 34’, μετά από ξέσπασμά του, με 55-46, όμως ο Απόλλων αντέδρασε, «γύρισε» το παιχνίδι και 8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη βρέθηκε μπροστά με 59-62. Μία ανάσα αργότερα ο Ρόμπινσον μείωσε με δύο βολές σε 61-62 και κάπου εκεί άρχισε ο ψυχοβγάλτης.
Οι «θαλασσί» έκαναν αμέσως φάουλ, ο Πεν ευστόχησε σε μία βολή και όταν στα 5’’ ο Ουότερς πάτησε γραμμή, επιστρέφοντας την κατοχή στους Πατρινούς, οι πάντες πίστεψαν πως ο αγώνας είχε κριθεί. Η έκπληξη που τους περίμενε ήταν μοναδική.

Ο Κολοσσός έκανε νέο φάουλ στα 3’’, ο Αργυρόπουλος χαράμισε και τις δύο βολές που κέρδισε, ο Σμιθ πήρε το αμυντικό ριμπάουντ, πάσαρε αμέσως στον Ουότερς, που στην προσπάθειά του να σουτάρει σε συνθήκες…απελπισίας από τα 9 μέτρα, δέχθηκε φάουλ από τον Μπατή!!! Ο Ουότερς πήρε το αίμα του πίσω για το προηγούμενο, παραλίγο μοιραίο λάθος του, ευστόχησε σε νεκρό χρόνο και στις τρεις βολές, χάρισε στον Κολοσσό τη σπουδαία νίκη και μετέτρεψε τα υπόλοιπα σε μία όμορφη μπασκετική ιστορία, που όσοι την είδαν, θα τη θυμούνται για χρόνια!

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 30-32, 48-44, 64-63
Διαιτητές: Καρακατσούνης- Σώμος- Παφίλης

Οι πόντοι:
Κολοσσός (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 23(2), Ουότερς 5, Μανωλόπουλος 3(1), Σμιθ 2, Στεφανίδης 4, Λίντεν, Σκοτ 5(1), Χάγκινς 15, Ρόμπινσον 7(1)
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 11, Αργυρόπουλος, Γκάλογουεϊ 5, Πεν 15(2), Φιτζπάτρικ 20(4), Μπατής 2, Ελ Αμίν 10, Γεωργαλλής

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους