ΕΟΤ, Περιφέρειες και Δήμοι στην ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΟΤ, Περιφέρειες και Δήμοι στην ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΟΤ, Περιφέρειες και Δήμοι στην ΙΤΒ του Βερολίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 246 ΦΟΡΕΣ

Σε αποφάσεις για τη διάθεση των κονδυλίων που απαιτούνται για την συμμετοχή τους στην έκθεση της ΙΤΒ, η οποία πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου στο Βερολίνο, προχώρησαν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά, ο Οργανισμός πέραν των άλλων δαπανών θα διαθέσει το ποσό των 64.500 ως έξοδα των λειτουργικών δαπανών του περιπτέρου στην έκθεση. Σε αυτά περιλαμβάνονται αμοιβές εταιρείας δημοσίων σχέσεων (17.500 ευρώ), λειτουργία καφέ – μπαρ (3.570 ευρώ), φωτογραφική κάλυψη (2.000 ευρώ), αγορά ποτών για βραδινή εκδήλωση στο κατάστημα της Cocomat (2.000 ευρώ), ενοικίαση αυτοκινήτων για την ελληνική αντιπροσωπεία (5.000 ευρώ), έκτακτες και απρόβλεπτες δαπάνες (6.000 ευρώ).

Ο ΕΟΤ ανέθεσε επίσης στην εταιρεία Expowork Ολοκληρωμένα Συστήματα Εκθεσιακών Χώρων Α.Ε. έναντι του ποσού των 168.770 την ανάθεση υλοποίησης του Περιπτέρου του στην έκθεση. Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει και το έργο του ελληνικού περιπτέρου για την έκθεση ΙΜΕΧ η οποία θα πραγματοποιηθεί πιο μετά στη Φρανκφούρτη. Η δαπάνη θα φθάσει σε 51.400 ευρώ.

Η Oικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ποσού έως 3.200 ευρώ για ενοικίαση χώρου περιπτέρου για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ενιαίο χώρο με τον Ε.Ο.Τ. ως συνεκθέτης του στην ΙΤΒ 2015.

Επίσης, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ποσού έως 2.400 ευρώ για την αποστολή πληροφοριακού υλικού και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων στην έκθεση, τη διάθεση πίστωσης ποσού έως 750 ευρώ για την απασχόληση μεταφραστή στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης και τη διάθεση πίστωσης ποσού έως 4.000 ευρώ, για έξοδα μετάβασης, επιστροφής, μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης της κας Γεωργίας Κόκκαλη- Κουβέλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και της κας Βασιλικής Χρόνη Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού της Δ/νσης Δια βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού και τη διάθεση πίστωσης ποσού έως 350 ευρώ για τις μεταφορές τους. Οι παραπάνω δαπάνες θα ανέρχονται έως το συνολικό ποσό των 10.700 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την παροχή δύο μονών περιπτέρων 7 τ.μ έκαστο και δύο τραπεζιών συνάντησης εντός του Εθνικού Περιπτέρου του θα δώσει στον ΕΟΤ 7.800 ευρώ.

Επίσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέθεσε στην επιχείρηση «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΕ», που εδρεύει στην Αθήνα:

α) την εκτύπωση 15.000 φυλλαδίων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων (3.000 τεμάχια για την κάθε μία στη γερμανική γλώσσα)

β) την μεταφορά έντυπου υλικού από Αθήνα- Βερολίνο και αποθήκευση στο stand της Περιφέρειας,

γ) την αποστολή μηνυμάτων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς τα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας, προκειμένου να επισκεφθούν το περίπτερο και να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό,

δ) τη διάθεση ενός εξειδικευμένου ατόμου που μιλά Γερμανικά, Αγγλικά και Ελληνικά για την εξυπηρέτηση της συμμετοχής, την οργάνωση συναντήσεων με επαγγελματίες τουρισμού, την επικοινωνία με επισκέπτες έκθεσης, τη μετάφραση στελεχών της Περιφέρειας και τη διανομή προωθητικού υλικού,

ε) τον απολογισμό αποτελεσμάτων επισκεπτών, ροή και τάσεις της Τουριστικής Αγοράς.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 10.824 ευρώ με ΦΠΑ.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 13.500 Ευρώ για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση του Βερολίνου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε τη δαπάνη ποσού 2.180 ευρώ για τα έξοδα μετάβασης για δύο διοικητικούς υπαλλήλους του Τμήματος Τουρισμού, της Δ/νσης Πολιτισμού-Τουρισμού για τη συμμετοχή τους στην Έκθεση και συγκεκριμένα της Κωνσταντίνας Μπουκουβάλα υπαλλήλου του Τμήματος Τουρισμού της Δ/νσης Πολιτισμού-Τουρισμού και της Στυλιανής Στεφανίδου υπαλλήλου του Τμήματος Τουρισμού της Δ/νσης Πολιτισμού-Τουρισμού.

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλοννήσου θα εκπροσωπηθεί στην έκθεση από την κα. Αναγνώστου Κική, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Το κόστος για τη συμμετοχή της στην έκθεση θα φθάσει σε 1.900 ευρώ.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό