Νέα διεθνής αναγνώριση για τον Καρπάθιο χειρουργό Κ. Κωνσταντινίδη

Νέα διεθνής αναγνώριση για τον  Καρπάθιο χειρουργό Κ. Κωνσταντινίδη

Νέα διεθνής αναγνώριση για τον Καρπάθιο χειρουργό Κ. Κωνσταντινίδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 898 ΦΟΡΕΣ

ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Τεράστια επιτυχία είχαν οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις δικών του τεχνικών βίντεο του Δρος Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, Καθηγητή του Ohio State University, Διευθυντή Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής (SERS, Society of European Robotic Surgery) στο παγκόσμιο συνέδριο ρομποτικής χειρουργικής του SRS(Society of Robotic Surgery) που διεξήχθη στο Orlando, Florida αυτές τις μέρες 19-22, Φεβρουαρίου 2015.

Ο Δρ Κωνσταντινίδης, του οποίου η εμπειρία στην λαπαροσκοπική χειρουργική ξεπερνά τις 15000 επεμβάσεις και στην ρομποτική χειρουργική τις 1200, προήδρευσε και μίλησε στη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο "Single Site Robotic Surgery"(Ρομποτική Χειρουργική μέσω μίας τομής), όπου προσκεκλημένοι του ομιλητές ήταν καθηγητές χειρουργικής από την Αμερική και την Ευρώπη οι οποίοι παρουσίασαν τα, έως τώρα, αποτελέσματα από όλο τον κόσμο αυτής της νέας ρομποτικής τεχνικής που ο ίδιος εφήρμοσε για πρώτη φορά την 1η Μαρτίου, 2011 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ο ίδιος, στη διάλεξή του, παρουσίασε την άριστη εμπειρία της ομάδας του στην δια μέσου μιάς τομής ρομποτική χειρουργική που σε είδος και αριθμό (300) επεμβάσεων είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη διεθνώς . Τα videos των επεμβάσεων του πήραν τα πρώτα βραβεία του συνεδρίου!

Επίσης ο Δρ Κωνσταντινίδης βραβεύτηκε στο συνέδριο αυτό για τις τεχνικές του στη ρομποτική σπληνεκτομή, μερική σπληνεκτομή και την χειρουργική διαφραγματοκήλης.

Η εργασία του, υπό μορφή video, με περίπτωση ασθενούς, 32 ετών, ο οποίος έπασχε από μια σπάνια μορφή διαφραγματοκήλης που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο προκάλεσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια λόγω της άριστης τεχνικής και της αποφυγής ανοιχτής επέμβασης. Στον ασθενή αυτόν το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου, του παχέος και λεπτού εντέρου με τον σπλήνα και το επίπλουν ανέβηκαν στον αριστερό θώρακα και ο ασθενής παρουσίασε έντονη δύσπνοια και ειλεό. Η επέμβαση έγινε επειγόντως, γιατί κινδύνευε ανά πάσα στιγμή η ζωή του, με το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα da Vinci Si HD του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και το πρόβλημα διορθώθηκε αναίμακτα χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία στην ΜΕΘ. Την μεθεπόμενη μέρα πήρε εξιτήριο. Εάν η επέμβαση είχε γίνει με ανοιχτή τεχνική έπρεπε να γίνει θωρακοκοιλιακή τομή! Το video βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα του συνεδρίου.

Ο Δρ Κωνσταντινίδης δήλωσε: "Η δυνατότητα που μας έχει δοθεί να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και εφαρμογών της υπερσύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας στην χειρουργική είναι συναρπαστική. Η ομάδα μας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, βρίσκεται στην κορυφή της ρομποτικής χειρουργικής, ανάμεσα στις καλύτερες και εμπειρότερες όλου του κόσμου! Ήδη η εμπειρία μας στην ρομποτική αντιμετώπιση διαφραγματοκήλης, καρκίνου στομάχου, νοσογόνου παχυσαρκίας, κοιλιοκήλης, βουβωνοκήλης, κολεκτομής, χολοκυστεκτομής, σπληνεκτομής, επινεφριδεκτομής, παγκρεατεκτομής.συμφύσεων, υστερεκτομής είναι τεράστια!
Ως Έλληνας χειρουργός αισθάνομαι υπερήφανος που μπορούμε και προσφέρουμε στους ασθενείς μας την καλύτερη δυνατή χειρουργική τεχνική, αναίμακτα, ανώδυνα με άριστα αποτελέσματα και διεθνή αναγνώριση"
Στη φωτογραφία με τον ιδρυτή και τον πρόεδρο του Society of Robotic Surgery Professors VIP Patel & Alex Mottrie που του έκαναν την τιμητική πρόταση να αναλάβει την προεδρία του επόμενου συνεδρίου του SRS και να το διοργανώσει στην Ελλάδα!

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη